Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
21. april 2001


Fradrag
14. APR. – Eva Kofoed synes ikke, at Information skal være efter ’os boligejere’. Oprindelsen til dette udsagn (den 10. april) skal efter alt at dømme søges i Informations fremragende temaavis om boligen. Desværre synes temaavisens artikler ikke at have gjort E.K. meget klogere på mekanismerne i forbindelse med den indirekte offentlige subsideriering af bl.a. parcelhusboligformen via skattesystemet. Hun reproducerer nemlig den utålelige cliché omkring de stakkels forfulgte boligejere (»den lille mand« – boligejere er åbenbart pr. definition mænd ...). Fejlslutningen i E.K.’s indlæg er den konstruerede kollektive identitet og de påståede fælles interesser, som pr. rygmarvsrefleks tillægges boligejergruppen over en bred bank. E.K. synes slet ikke at have blik for, at der er markante forskelle i individuelle folks boligøkonomi (postdistrikt, erhvervelsesr, belningsmuligheder, indkomstforhold etc.), og at parcelhusejere ikke er ét fedt. Der er kun én vej frem, nemlig at afvikle tilskuddene til ejerboligformen. Prøv at dog læse og forstå artiklerne i temaavisen om boligen, som efter min opfattelse absolut er Information værdig og tilmed kan betragtes som et fornemt bidrag til en meget tiltrængt form for folkeoplysning.

Leif Kajberg
Klirevænget 31
Bagsværd

Rekord i hykleri
15. APR. – Den 12.april bragte P1 et interview med overrabbiner Bent Lexner, der fremhævede, at det centrale i fejringen af den jødiske påske er ordet frihed, med tanke på udfrielsen af det babylonske fangenskab. Som svar på et spørgsmål, om det også omfatter andre end israelitterne, svarede Bent Lexner omtrent følgende: »Vi omfatter da også palæstinenserne med stor medfølelse, så vi håber, at deres ledere snart kommer til fornuft og sætter sig til forhandlingsbordet.« Så mon ikke det er på tide, at Guinness’ Rekordbog udvides med rekorder i hykleri og skinhellighed?

Helge Seidelin Jacobsen
Kongelundsvej 91
2300 Kbh. S

Forsinket udløsning
14. APR. – I slutningen af juni 2000 modtog størstedelen af landets forfattere penge for at have bøger stående rundt omkring på bibliotekerne. Det vil sige, at Biblioteksstyrelsen har haft et halvt år plus det løse til at gøre indberetning til skattemyndighederne.
Alligevel måtte jeg som sikkert alle andre begunstigede anke over, at årsopgørelsen (med check!) hvilede på et falsk grundlag. Herværende skatteforvaltning kunne derefter meddele, at man først den 3. april dette år havde modtaget oplysning om B-indkomst fra Biblioteks- styrelsen.
Det må da siges at være slendrian af værste skuffe. Forklaring?

John Clausen
Tved Bygade 11, Knebel

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her