Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

5. april 2001


Politiets kynisme
30. MAR. – Angående Rohleders som sædvanlig fremragende leder (30. marts). Ikke alene prioriterer politiet brandattentaterne mod Udlæn-dingestyrelsens ansatte højere end attentater mod udlændinge/indvandrere. Det prioriterer også Ejby-røveriet højere, idet politiet ifølge Radioavisen forleden har sat 16 mand af til af opklare røveriet. I forhold til to mand på attentaterne mod indvandrerne. Penge er altså også vigtigere end døde indvandrere. En perifer kommentar kan i øvrigt også være denne, at mønstret, hvor PET i denne brandattentatsag mod Udlændingestyrelsen ifølge lederens oplysninger lod attentatfolkene løbe linen ud og lave attentat – vel vidende, at der kunne være slået mennesker ihjel – kendes fra overvågningen af psykopaterne fra Blekingegadebanden, der jo også blev grundigt overvåget, uden at der blev grebet ind og resultatet: En død politimand taler vel for sig selv angående
PET’s kynisme.

John Reynolds
viceborgmester, SF Albertslund

Holocaust
30. MAR. – Cecilie Banke skriver den 29. marts i sin anmeldelse af Finkelsteins bog Holocaustindustrien: ’Hvordan kunne udryddelsen af fem-seks millioner jøder, omkring 700.000 sigøjnere, 90.000 handicappede, flere tusinde homoseksuelle og forkert tænkende være mulig i så udviklet en civilisation, hvor barbariet for længst var blevet anset for udryddet?’
Det er forfærdeligt at de mange myrdede kommunister, socialister, borgerlige, krigsmodstandere, kristne eller kunstnere (og andre) omtales som ’forkert tænkende’. Det var nogle nazisters tilsløring af forbrydelserne.
Om nazismens ofre har jeg skrevet i min bog Nazisme (1999), der vist stadig ikke er anmeldt i Information.

Mikael Witte
Gl. Stillingvej 460, Harlev

Mere ATTAC
31. MAR. – Det tyder på, at ATTAC ses som en seriøs trussel mod de borgerlige partiers neo-liberalistiske politik. Et ekstremt eksempel har været en kronik af Anders Fogh Rasmussen i Politiken, som fuldstændig kritikløst repeterer de overforenklede økonomiske teorier om frihandel fra ældre lærebøger for begyndere.
Det er fint, at Information stiller spalteplads til rådighed for indlæg om globaliseringen og Attac. Det er imidlertid et problem, at debatten har et præg af haglbøsseskydning. Derved sløres sammenhængen i den skæve udvikling, som den økonimiske globalisering systematisk er igang med at gennemføre.
Inden for de senere år er der kommet flere udenlandske bøger med mere sammenhængende beskrivelser af forfattere som David Korten og Colin Hines.Fra den hjemlige litteratur kan jeg kun komme i tanker om Niels I. Meyers nye bog, Udviklingens ulidelige skævhed. Den giver til gengæld en veldokumenteret og letlæst beskrivelse af globaliseringens konsekvenser, sammen med konkrete forslag til løsninger, som er mindre skæve. Det savner man ofte i den nuværende debat om globaliseringen.

Jesper Morville
Christianshvilevej 3
Charlottenlund

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu