Læsetid: 2 min.

Skyd mig

Stop muligheden for gidseltagning ved at udstyre potentielle ofre med barsk dokument
27. april 2001

Råd
Ifølge DRs radioavis skulle der i øjeblikket befinde sig ikke mindre end 1.003 gidsler alene i Columbia. Hvor mange der ellers sidder rundt om i Sydamerika eller resten af verden, vides ikke. Men der bliver tilsyneladende flere og flere af dem.
De forskellige, såkaldt venstreorienterede, oprørsbevægelser har held til at afpresse såvel regeringer som store internationale firmaer millionbeløb. Det giver dem mulighed for altid at være velforsynede med våben og ammunition.
Hvor pokker de så ellers køber dem?

Andre end de skyldige
Desuden medfører gidseltagningerne militære repressalier, der som oftest går ud over alle andre end de skyldige, nemlig nedskydning af landbobefolkningen og afbrænding af deres landsbyer, mens guerrillaerne går fri.
Når man tænker nærmere over dette meget store antal af gidsler, sammenlagt med den trafik med kokain og heroin, der ofte er knyttet til denne form for ’befrielseskamp’, ja, så kunne man da godt forestille sig, at der i et land som f.eks. Columbia ikke er en levende mors sjæl, bortset fra de uskyldige bønder, der ønsker at ændre ved denne situation.

Gennemkorrupt
Som det vil være de fleste bekendt, er hele statsapparatet i Columbia gennemkorrupt, så mon ikke såvel de ’højreorienterede’ militser, de ’venstreorienterede’ guerrillaer, de amerikanske ’instruktører’ og hele regeringen, militæret, politiet og domstolene synes, det er en rigtig god forretning, der ser ud til at kunne køre uendeligt?
Det kunne såvel USA som EU gøre noget ved! Simpelthen ved at udstyre enhver, der af den ene eller anden grund føler trang til eller er tvunget af sit firma til at rejse til den slags risikofyldte områder, med et officielt dokument, der opfordrer en eventuel kidnapper til straks enten at aflive gidslerne eller lade dem gå.
Det skal klart fremgå af dokumentet, at der ikke under nogen omstændigheder vil foregå en forhandling om en løsesum, hverken åbenlyst eller hemmeligt.
Det er, tror jeg, den eneste vej, der kan gås, hvis dette uvæsen skal have en ende. Samtidig bliver det interessant at se, hvor mange forskellige interesser, der til syvende og sidst er involveret i den internationale gidseltagning!

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu