Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
29. maj 2001


Ellen Leinwand
22. MAJ – Egentlig har jeg fået nok af Ellen Leinwands tyndtflydende ordekvilibrisme.

Børge Olsen
Skoletoften 19, Hinnerup

Historien gentager sig
22. MAJ – Med Informations leder den 17. maj om SF efter Jes Lundes farvel til Christiansborg, gentager historien sig. Da SF i 70’erne var truet af en aktiv højreflok – »de 5« – blev de også hyldet af en enig presse, mens partiets venstrefløj fik tørt på.
Det fremgår både af Gert Petersens erindringsbog Indenfor systemet – og udenfor, og sådan husker SF’s mangeårige gruppeformand Ebba Strange det også. Hun har selv fortalt mig det.
Heldigvis overhørte både Gert og Ebba de velmente råd fra pressen. Højrefløjen blev kørt ud på et sidespor, hvorefter partiet gik en meget lang fremgangsperiode i møde. Nu hyldes partiets fornyere (læs højrefløj) atter engang – atter engang advarer pressen mod den farlige venstrefløj. Men heller ikke denne gang lykkedes det at dreje SF ind på den højrelinie, som ville have splittet partiet. Pressen mener, at det er beklageligt. Vi andre græder krokodilletårer.

Søren Kirk Christiansen
Lykkegårdsvej 400
8472 Sporup

Radikale muslimer
25. MAJ – Den heftige debat om de unge radikale muslimer, der er blevet »afsløret« som medlemmer af organisationen Minhaj-ul-Quran, har desværre bevist, at der stadig er en skinger stemning i den danske offentlighed, når talen falder på de etniske mindretal. For hvad kan diskvalificere et medlem af det Radikale Venstre som kandidat til Folketinget? Vel især de holdninger medlemmet har. Hvordan finder vi ud af, hvad et medlem vil? Det må vel afgøres på, hvad medlemmet siger. Har Mona Sheikh sagt, at hun går ind for dødsstraf? Nej, det har hun ikke – tværtimod. Er der andet at gøre end at tro politiske kandidater på dét, de siger? Med mindre altså, at man som denne verdens Glistrup’er tror at have en særlig indsigt i en dyb, verdensomspændende sammen-sværgelse, der bestemmer alle muslimers skjulte dagsorden, og foreskriver dødsstraf, tvangsægteskaber og massevoldtægter. Hvor er det, man har hørt lignende vidtløftige teorier om, hvad en bestemt befolkningsgruppe i virkeligheden vil?

Stalker Karlsson
Löddeköpinge, Sverige

30.000
25. MAJ – Så er Information også røget på den der med, at sætter vi prisen op og skatterne op, der hvor vi bor, så bliver der flere lejligheder. Ja det tro da fanden, men hvor skal alle de mennesker der bliver smidt ud, fordi de ikke kan betale, så flytte hen, i container? Sagen er jo på trods af vismænd og alle mulige andre eksperter, taler om fri husleje-dannelse, så har vi faktisk haft fri husleje-dannelse i alt ny byggeri, og hvad har det betydet, huslejer til 10.000 - 30.000 kr pr. måned. Det skal man vist være fastansat journalist for at kunne betale.

Steen Flemming Jørgensen
Vester Søgade 78, København V

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her