Læsetid: 1 min.

Midt i en kemitid

Vælg hudplejeprodukter med omhu
Debat
1. maj 2001

Miljø
Som forbruger må man stille sig selv det spørgsmål, hvordan man kan undgå at komme i berøring med de kemiske stoffer, som er farlige.
De fleste deklarationer indeholder mange fine ord, som man i mange tilfælde ikke kan forholde sig til.
Inden for kropsplejen må man primært være kritisk over for de produkter, man benytter hver dag, nemlig tandpasta, sæbe, dagligdagens cremer, barbercreme, barbersprit, parfumer og deodoranter.
Og specielt være kritisk over for de produkter, der benyttes hver dag på de steder på kroppen, hvor huden absorberer stofferne mest, nemlig sæbe og deodoranter.

Uden overflødig kemi
Så længe man ikke ved bedre, bør man benytte produkter, som indeholder stoffer, som ikke er under mistanke, og som er godt gennem-prøvede.
Man kan i dag få sæber uden parfume og uden over-flødig kemi, men de fleste gængse deodoranter, indeholder stadig masser af uønsket kemi, f. eks. Triclosan.
Hvorfor ikke benytte en deodorant, der kun indeholder vand og Alun-salte.
Alun er et rent uorganisk salt med lav Ph-værdi og virker astringerende og mildt antiseptisk. Det dannes i naturen som krystaller og har været anvendt gennem mange år som desinfikationsmiddel.
Det kan nu købes som krystaller i en lille sprayflaske, hvor forbrugeren selv tilsætter vand, hvilket kan ske flere gange indtil krystallerne er opbrugt.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her