Læsetid: 3 min.

Det truede salsamiljø

Mange mennesker brænder for latinamerikanske danse, men lidt mere forståelse fra presse og myndigheder ønskes
Debat
9. maj 2001

Salsa
Der var for nylig et par avisartikler om, ifølge skribenten, hvor truet salsamiljøet er med hensyn til blandt andet dansesteder. Det billede, som skribenten tegner, er ikke helt ved siden af, men der er forskellige forhold og realiteter, som jeg mener er udeladt, idet der også er andre, som beskæftiger sig med denne vidunderlige latinamerikanske musik og dans. Måske har vi ikke været gode nok til at gøre opmærksom på os selv, så jeg synes, at tiden er inde til at sige et par ting om os.
Vi i Club Camaleon har afviklet salsa-arrangementer forskellige steder i Århus siden 1997 og på trods af, at ingen promoverer os, ekisterer vi stadigvæk og holder de forførende salsarytmer og entusiasmen ved lige for alle.
At vi nu er oppe på 1.000 – 1.500 mennesker, som holder af denne vidunderlig musik, hvis dans udstråler livsglæde og passion, viser blot, at vores indsats ikke har været forgæves. Vi har i den forløbne tid forhandlet os til eget sted, men står og mangler det allervigtigste: Spiritusbevillingen.

Uden drikke...
Allerede i juni 1999 henvendte undertegnede sig til kulturrådmanden i Århus med nogle ideer i bagagen, men kommunen havde desværre ikke råd til at bygge et sted eller alternativt finansiere et, var beskeden, hvorfor både Fritids -og Kulturforvaltningen samt kulturrådmanden foreslog, at vi skulle prøve at anvende de eksisterende muligheder.
Jamen, nu har vi fundet en mulighed, og endda på vores egne præmiser, sådan som det altid har været hensigten. Den er lige ved hånden (Vestergade), alt er undersøgt, udarbejdet og aftalt. Vi mangler blot bevillingen, så nu er det myndighederne, som kan gøre denne længe ventede drøm til en fortjent realitet.
Ved vores arrangementer findes der folk fra 18 år og opefter, hvilket er en glæde for os, for sådan er det normalt i Latinamerika; salsa er ikke forbeholdt en bestemt alders -gruppe, som andre musikgenrer almindeligvis kan være det. Der er tale om et bred målgruppe, som én til to gange om måneden mødes på Cafe Paradis, fortrinsvis den første lørdag i måneden, hvor vi p.t. holder til. Mange finder vejen dertil, og vi er glade for, at på trods af, at der ikke kan være mere end omkring 250 gæster, er tilkendegivelserne meget positive og mængden af salsa-entusiaster på et stabilt niveau, som vokser støt.

Gæster langvejs fra
Det må også nævnes, at nogle af vores gæster, det være sig til salsadiskotek eller live bands, kommer hele vejen fra Skanderborg, Odense, Kolding, Billund, Ålborg, osv. Konsumnivauet er heller ikke til at klage over, er meldingen.
Højere læreranstalter, DR, P3, sportsforeninger, Århus Kommune, L.O.F. Kolding, Skanderborg Festival (1999, 2000) m.fl. har vi haft den lærerige oplevelse og fornøjelse at afvikle forskellige aktiviteter hos, hvilket viser, at vi står for noget med livsindhold i, rytmik og glæde, som skaber positivt samvær, underholdning, kommunikation og dialog, danseoplevelser; en musikalsk og dansevenlig berigelse.
Vi besidder nogle værdier, hvis budskab vi med glæde ønsker at dele med andre, og den respons, vi får, tolker vi som en anerkendelse af vores bestræbelser.
Det har desværre (endnu) ikke ændret det faktum, at vi står stadig væk uden et dansehus, som kan rumme de forskellige folk, som interesserer sig, ikke blot for salsa, men også for tango, flamenco, brasilianske danse og andre Latinamerika-relaterede stilarter. Det er simpelhen for dårligt.
Nu har vi fået et egnet lokale, som rummer alt det nødvendige, men spritusbevillingen ser ikke ud til at være en nem ting at få. Vi må ruste os med tålmodighed og vente på det rigtige udfald i den nærmeste fremtid. Jeg føler, at pressen fortier vores virke i dette miljø, hvor vi også er hovedaktører. Det gør vores arbejde vanskeligere, for betingelserne er ikke de samme. Alligevel overlever vi, og vores skaberværk fortsætter med ufortrøden fart.
Al den støtte vi kan få er meget velkommen, især i den nuværende situation. Vi er engagerede og brænder for det, vi laver og udfører disse aktiviteter med udpræget professionalisme. Det ville i hvert fald hjælpe salsamiljøet, en stor gruppe mennesker, som også fortjener myndighedernes velvilje.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her