Læsetid: 1 min.

Apropos Mikhail Bakhtin

8. juni 2001

Sigurd Hoel skrev i Alverdens fortællere:
»Gamle tiders humor er stort set primitiv, grov og ufølsom og nøjes som regel med ét virkemiddel – overdrivelsen. Den indsats, der er gjort af Voltaire, Heine, Mark Twain, Anatole France, Tjekhov og andre, har medført, at kravene til humor og vid er blevet helt andre end før. Ikke på noget andet område viser kulturens vækst sig så tydeligt som her. Lad litteraturhistorikerne more sig i deres ansigts sved, mens de i stilhed gaber bag hånden – jeg forbeholder mig ret til at synes, at Rabelais er meget lidt morsom.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu