Læsetid: 1 min.

Hvem opfandt velfærden

Islam har bidraget med viden på områder som medicin og socialvidenskab
Debat
8. juni 2001

Islam
Islam sidestilles med nazisme af Dansk Folkepartis Mogens Camre. Det må man nok sige. Selve nationalisten bebrejder en religion for at have nazistiske tendenser, mens partiets egen tilgang til menneskerettigheder er stærkt præget af kulturimperalisme og intolerance. Dansk Folkepartis syn på etniske minoriteter trænger ikke til en uddybning.
Den etnocenriske tilgang præger deres politiske programmer, hvormed det saglige niveau i debatten heller ikke behøver at blive uddybet her.
Hans påstand, om at ingen islamiske samfund nogensinde har bidraget til udvikling, er til at grine over. Det er et åbenlyst eksempel på, at manden intet kendskab har til islams historie. Historisk set har det netop været islam, der har bidraget med viden på områder som medicin og astronomi. De første universiteter blev grundlagt af muslimer. De første hospitaler blev udviklet af muslimer. Den velfærdsmodel man kender i dag i dagens Danmark er blevet introduceret for 1400 år siden af profeten Muhammeds efterfølger Omar Farouq.
Og jo, manden mener stadig, at islam aldrig nogensinde har bidraget til udvikling af samfundet. Hvor er det bare pinligt for mig som dansker, at det er sådan en uvidende mand, der repræsenterer Danmark i Europa-Parlamentet!

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her