Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
2. juni 2001


Flere radikale muslimer, tak
27. MAJ – Melodien er gået på, at muslimer trækker Det Radikale Venstre ned. Men på det vigtigste område forholder det sig præcis modsat. Vi så det, da de radikale havde udenrigsministerposten i 1999 og førte Danmark ud i den første erklæret folkeretsstridige angrebskrig siden vikingetiden, ja siden kristendommen blev indført i Danmark. Ingen muslimske stater deltog i krigen mod Serbien, da de tager deres religion alvorligt og derfor ikke vil bryde højtideligt afgivne internationale løfter om ikke at angribe.
Selv de muslimer, der går ind for dødsstraf, vil have en humaniserende og civiliserende indflydelse på de indfødte radikale, idet de kun går ind for at slå folk ihjel efter en grundig retlig undersøgelse af deres skyld. De går ikke ind for, at man skal smide med bomber fra fem kilometers højde i håb om at ramme en skyldig, uden at undersøge sagen nærmere, som de radikales udenrigspolitik går ud på.
Derfor lad os få flere radikale muslimer. Med en muslimsk radikal udenrigsminister kan vi stole på, at Danmark vil overholde folkeretten og FN-pagten.

Iver Hagel-Sørensen
Hyltebjerg Allé 78 A, Vanløse

Tving kommunerne
29. MAJ – Det kommunale selvstyre er gået for vidt, når kommunerne kan slippe godt fra at nægte at oprette asylcentre, selv om de har egnede boliger. Kommunerne kommer med en masse dårlige undskyldninger, der bunder i, at de er bange for, at folk tror på DF’s løgn og propaganda. Men nu må regeringen skære igennem og tvinge kommunerne til at oprette asylcentre. De kan ikke være andet bekendt, selv om de måske også er bange, at folk tror på DF’s hysteri og løgn.
I øvrigt viser Udlændingestyrelsens nyeste tal, at der er 258.000 udlændinge i Danmark. Det er jo under fem procent af befolkningen. Dertil kommer, at cirka halvdelen er fra andre EU-lande. Følgelig udgør udlændinge fra ikke-EU-lande under tre procent af befolkningen. Og disse få udlændinge har vi hårdt brug for både til at lære os noget om menneskelighed (hjertevarme er jo en mangelvare blandt de indfødte) og til at få samfundet til at fungere på længere sigtl

C. E. Hamle
Plantagevej 26
8600 Silkeborg

Sjofel vurdering
29. MAJ – Journalist Birthe Frandsen (25/5) postulerer, at Ole Sippel (DR) ikke skulle være objektiv (i sin dækning af Mellemøsten konflikten). Et postulat, som altid har været flittigt brugt af højrepressen om alle, som ikke havde sammenfattende eller ’passende’ oplysninger at rapportere. Det ved ingen endnu, må jeg sige – kun historien vil vise det. Det er sjofelt, at en dygtig og kompetent rapportør eller i øvrigt også andre, skal vurderes på forhånd udfra personlige kontakter 15 - 20 år tilbage i tiden, eller bedømmes udfra personlige ’sindelagsvurderinger’.

Bent Brogaard
Provstevænget 5, Galten

Ædruelige radikale
Mona Sheikh og ligesindede må som seriøse muslimer antages at være afholdsfolk, og dermed kan de bidrage til at forny en tradition i Det Radikale Venstre som afholds- og ædruelighedspartiet frem for noget andet. Lidt over halvdelen af de organiserede afholdsfolk der i sidste århundrede havde sæde i de(t) høje ting, var valgt af Det radikale Venstre nemlig 28. Af disse var de 27 medlemmer af Danmarks Afholdsforening.

Henning Sørensen,
formand for Danmarks Afholdsforening

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her