Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
3. juli 2001


Holocaust
27. JUNI – Som svar på min og Leon Nikulins påpegning af Holocaustbenægtelse i den muslimske verden, skriver Fatih Alev den 23. juni, at Holocaustbenægtelse er uforeneligt med islam. Vi håber, at han vil oplyse sine mindre vidende meningsfæller herom.

Geoffrey Cain
Rebekkavej 5, Hellerup

Sund fornuft
27. JUNI – Tak til A.O. Andersen. Din korte replik (den 26. juni) illustrerer det, der efterlyses af de unge borgere, som ønsker at indgå i de demokratiske beslutningsprocesser i det land, de er opvokset i, og identificerer sig med. Dit løsningsforslag i forbindelse med partimedlemskab og tillidsposter går i sin fornuftige enkelthed ud på, at man skal forholde sig til de unge muslimer som til enhver anden borger, der melder sig ind i et parti og søger indflydelse. Og det er præcis det, de unge kandidater efterlyste i den ellers ophedede debat: At blive vurderet på deres udtalelser, holdninger og handlinger, og ikke blive sat i bås på grund af en noget anderledes baggrund, tro eller væremåde.

Reza Javid
Grøfthøjparken 162, 10.mf., Viby

Dovenskab eller tilskud
27. JUNI – Endelig kom det frem: Sydeuropæiske bønder er nogle dovne skiderikker. Det var da indtil nu kun almen viden, at disse halvaber kun tænker på sie-sta og fiesta, mens de mæsker sig med hvidløg og kaviar og rødvin betalt gennem EU af deres hårdtarbejdende kolleger i Danmark. Havde det stået i Ekstra Bladet eller B.T., kunne vi bare sige, at det er ren uvidenhed, racisme, etnocentrisme, snæversyn – men når det nu står den 15. juni i Information i en leder: »...bønderne i Sydeuropa kan begynde at tænke på at måle sig med deres hårdtarbejdende kolleger i Nord«.
Men for at undgå at de jøder, bøsser, frimurere og andre, der forpester den danske debat, beskylder en så velanset avis som Information for en masse væmmelige ting, vil det måske være smart, hvis jat og hai kunne henvise til de kilder, der har givet dem så fin en indsigt i sydeuropæerens væsen.

Zbigniew Sobkowicz
Vitvedgade 5, Skanderborg

SVAR: Citatet gik på produktiviteten, hvilket vi selvfølgelig burde have præciseret. Vi beklager, hvis det blev opfattet nedsættende, det var ikke sådan ment. Tværtimod. De nordeuropæiske landmænd har i længere tid nydt meget større gavn af diverse subsidier. Derfor har mange af dem formået at udvikle et landbrug, der er mere effektivt (når vi taler om afkast) end andre landbrug i Sydeuropa. Det gør selvfølgelig ikke andre til »dovne skiderikker«.

Janne Tynell og Iver Houmark Andersen

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her