Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

28. juli 2001


Til Spanien
Det ville glæde mig, om Information ville påtage sig at bringe en serie om indvandrerproblemer i Spanien.
Er den spanske kvindebevægelse tilstrækkelig aktiv for at modificere fremmede familiemønstre? Er Nynne og Inge opmærksomme på, ikke at bære hovedklædninger, som utilsigtet vil kunne aktivere xenofobien iblandt den spanske befolkning?

Frede Kruse
Sivmarken 5
3390 Hundested

Statistik
25. JULI – I bagsidekronikken den 20. juli advarer staun mod at gøre indvandrere og flygtninge til genstand for særskilt statistik. Baggrunden er Danmarks Statistiks prognose for befolkningsudviklingen til 2100, herunder hvor mange indbyggere af anden etnisk herkomst, vi vil få i denne periode.
Med udgangspunkt i en udtalelse fra en lektor ved Københavns Universitet, og med henvisning til, hvad der skete i Tyskland i 30’erne, fastslår kronikøren, at en sådan statistik ikke bør udarbejdes. Alene statsborgerskabet bør tælle.
Sjovt nok må en artikel i samme dags Information lede til et andet resultat. På side 3 skriver Rikke Agnete Dam om de ældre med anden etnisk herkomst, og deres vanskeligheder med at finde sig til rette i det danske samfund. Her opfordres kommunerne til at gøre noget ved dette problem.
Men skal der gøres noget ved det problem, må man jo kende størrelsen af problemet. Er det de ældre på en kvist, eller er det hele kvarterer?
Jeg har ikke bemærket, at lnformation ikke vil have, at det offentlige planlægger. Planlægning kræver oplysninger om problemets størrelse. Størrelsen af problemet kræver statistik!!
Hvad der skete i 30’eme i Tyskland skal vi af al magt modarbejde en gentagelse af. Men derfor skal vi ikke lade os lamme handlingsmæssigt. Alt for meget arbejde vedrørende flygtninge/indvandrere er kommet for sent igang, fordi man ikke vil erkende, at mange fra denne gruppe har svært ved at finde sig til rette i Danmark.
Med baggrund i en frygt for en gentagelse af hvad der skete dengang, har man talt imod at tage udgangspunkt i flygtninge-/indvandrer-gruppens egne problemer, til ubodelig skade for denne gruppes rimelige integration i det danske samfund.
Lad os komme ud over berøringsangsten og komme i gang med at løse problemerne – i samarbejde med de forskellige grupper af flygtninge/indvandrere.

Jens Bruun
Solbakken 107, 2840 Holte

Ondt i... !
24. JULI – Hvis kontorassistenter har spændinger i nakken og får hovedpine – så får de piller. Hvis sygeplejersker har spændinger i ryggen og får hekseskud – så får de piller. Hvis udsendte soldater har spændinger i underlivet og får underlige tanker – så får de... Nå, nej. Her gør man noget ved det! Henter sagesløse piger, der skal lægge krop til. Henter dem endda fra Langbortistan for at skåne de lokale! Hvis indsatte har for mange sex-tvangstanker og ondt i – så får de piller. Hvorfor kan udstationerede soldater så ikke få piller? – eller bare bruge højre hånd? Og så er der jo ikke langt til næste tanke, for hvis det er så slemt for en soldat at være væk ’hjemmefra’, så har alle andre mænd, der er væk hjemmefra vel det samme problem. Hvordan klarer en olieplatformarbejder, en tunnelborebisse, en u-landsfrivillig eller en EU-minister dette påtrængende ’problem’? Er der også fremskaffet kvinder til dem?

Eina Berg
Georginehaven 35
2765 Smørum

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu