Læsetid: 2 min.

Skattelettelser og besparelser

Det gælder jo om at bruge kristendommen politisk, når den falder ud til ens egen fordel. Det tør nok siges, at den bliver brugt!
Debat
30. juli 2001

Kirken
Fra borgerligt hold, anført af de konservatives ordfører Bent Bendtsen, der med sin hyggelige og folkelige fynske accent og sit smørede smil, forstår at charmere vælgerbefolkningen, skal der nu og i nærmeste fremtid loves store skattelettelser til de nedre stillede borgere i samfundet, såvel nedsættelse af person- som ejendomsskatter, så de stakkels villaejere ikke forarmes til døde af pinsepakken, og de dårligst stillede må så finde sig i øget skattetryk ved at blive frataget retten til fradrag af fagforeningskontingent på selvangivelsen.
Derved kan de så presses til at melde sig ud af fagforeningen og ende på Herrens mark som uorganiseret og underbetalt arbejdskraft, samtidig med at de vil miste retten til efterløn.
Der tages fra de fattige og gives til de rige i den omvendte Robin Hood-ånd!
Det er mere end skamløst og ufatteligt, at nogen vil være sådan noget bekendt.
Og efter borgerlig mening skal der spares og spares til folk til sidst dør af det, således ikke mindst på hospitalsområdet, hvor de velstillede med betalingsevne på privathospitalerne får førsteret, medens de dårligst stillede på offentlige hospitaler lades i stikken.
På skoleområdet spares der ligeledes, hvilket resulterer i, at betalingsdygtige for-ældre sender deres forkælede unger på privatskoler, medens de mindre priviligerede må være glade, hvis de kan få deres børn på en forsømt offentlig skole. Der spares på hjemmehjælp og medicintilskud til de svage og ældre, medens overklassens studerende ungdom får mere og mere i SU af statskassen eller skatteyderne!
Hvor er vi snart henne?
Ja, de velstillede ’kristne’ kan vel henvise til det sted i Biblen, hvor der står: »Hvo som haver meget, til ham skal der gives, og hvo som fattes, fra ham skal der endog tages!«

Uhyrligheder
Vorherre bevares!
Det må snart være på tide, at der fra venstresiden i folketingssalen bliver opponeret imod ovennævnte uhyrligheder.
Hvis vi absolut skal have skattelettelser og besparelser, må der virkelig være en alternativ og mere retfærdig løsning.
Den bedste skattenedsættelse, der kan komme alle til gode, må være og bliver en kraftig momsnedsættelse på dagligvarer, herunder først og fremmest de sunde og gode fødevarer og dertil også meget gerne tøj og sko.
Det ville være noget mere fornuftigt end at nedsætte momsen på alkohol, der medfører endnu mere drikkeri end det, vi har i forvejen, til sundhedsomkostninger for samfundet.
Man skulle snarere sætte momsen på sprutten kraftigt i vejret, så der måske kunne blive lagt en dæmper på det forbandede drikkeri.

Det dyre præsteskab
Og når det gælder privatiseringen af offentlige institutioner, må det i stedet for at privatisere sundheds- og skolevæsenet være mere naturligt at få privatiseret statskirken, som man har i mange andre lande, få det dyre præsteskab lønnet af private valgmenigheder, som også må bekoste de tilhørende præsteskoler, mens universitets teologiske fakultet straks bør nedlægges.
Derved kunne kirken måske blive mere kristen, i stedet for at være et statsbetalt talerør for det borgerlige samfund!
Det kunne vist være gavnligt.
Det er virkelig en køn ordning, som de borgerlige partier ønsker indført, ikke mindst når der under påberåbelse af for megen folkelig selvuansvarlighed og forkælelse foreslås, at de ældre skal af med både efterløn og folkepension, samtidig med at overklassens studerende ungdom skal forgyldes med mere og flere SU-skattekroner.
Man må græmmes og se frem til et socialt oprør snarest muligt, for det er virkelig mere end tiltrængt.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her