Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
13. august 2001


Missilskjold
8. AUGUST – I elektronikbranchens fagavis den 9. marts 2001 beskriver Rolf Sylvester-Hvid Thules funktion i USA’s nukleare missilskjold:
»Thule kommer ind i billedet, idet amerikanerne dels allerede har en glimrende radarinstallation dels vinder nogle minutter i kapløbet mod et givent missil ved at anvende en fremskudt post, hvad radaren i det nordlige Grønland ret beset er.«
Jamen, hov, hov – grønlænderne har vel også noget at skulle have sagt. Og hvad med os andre danskere! Vi er jo ikke alle enige med de dygtige TERMA-ingeniører i Lystrup.
Den 13. oktober er der verden over protestaktioner mod USA’s nukleare missilskjold.

Inger Bjørn Andersen
Buegården 9
2880 Bagsværd

Besættelsens uendelighed
7. AUG. – Information minder den 6/8 om, at Israels besættelse af Gaza, Vestbredden, Jerusalem og Golan nu er den længste i nyere historie – 34 år. Med den uendelige besættelse, er det ingen grund til at undre sig over at palæstinenserne på de besatte områder har fået nok.
Det besynderlige er, at den danske og internationale kritik af bosættelserne synes forstummet i kampens hede. Det var ellers kvinteessensen såvel i
Mitchell-rapporten som i FN’s Menneskerettighedskommissions rapport, at bosættelserne er hovedårsagen til den nye opstand.
Israel må presses til at påbegynde en rømning af bosættelserne som et led i et ophør af besættelsen. Hvis EU-landene har politisk vilje til at bruge EU’s økonomiske styrke, er jeg sikker på, at Israel ikke kan sige nej.

Ole Olsen
Dansk Palæstinensisk
Venskabsforening
Munkesøvej 21 B, Roskilde

Misbrug af genier
8. AUG. – Sindssyge bliver set mere ned på end andre syge, så psykofarmakaproducenterne vil gerne hjælpe dem til respekt og sponsorerer en psykiater-bog om at Goethe, Grundtvig, Strindberg, Nietzsche, H.C. Andersen og van Gogh var sindssyge – så kan de, der overvejer piller, føle at de er i godt selskab.
Men grunden til at så mange sindssyge ses ned på, er at de er utilregnelige og derfor ikke gode til venskab.
Genierne behøvede ikke at være gode til venskab, fordi de leverede en vare, der glæder os alle.
Det er uvidenskabeligt at kalde genierne sindssyge, selv om visse hjørner af deres personlighed har overfladisk lighed med psykose, f.eks. at hallucination var et arbejdsredskab for deres kreativitet.
Dette har bl.a. relevans til Mellergaards af Psykiatrifondet netop udgivne Psykiatrisk portrætgalleri og Grundtvig-litteraturen der gentager den useriøse mani-depri-påstand.

Bo Warming
Bjelkes Alle 46, København N

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her