Læsetid: 1 min.

Tror du virkelig på bilen

Lad dog stilheden sænke sig over vores land – stop al unødig bilisme
Debat
22. august 2001

Trafik
Som jeg erindrer det, udtalte Svend Auken engang, at hvis han begyndte at pille ved bilismen, var han en færdig mand i dansk politik. Og dermed ude af stand til at øve indflydelse på andre energi- og miljømæssige områder.
De sidste to-tre trafikministre har ligeledes meldt ud, at de sandelig ikke vil pille ved denne nutidens gud. Uha.
Ergo: Lad os etablere en fredelig, folkelig bevægelse/ forening, hvis hovedformål er at give at give politikerne stemmemæssig rygdækning for stram økonomisk regulering af bilismens udvikling, der åbenbart ingen ende vil tage. 24,86 kr. for en liter fos-sil benzin, skærpning af kravene til udvikling af CO2-neutrale motorer, satellitstyret roadpricing (kan også stoppe fartoverskridelser), stop for asfaltering af flere dejlige morænelandskaber! Så netop de nationale politikere, der vover pelsen, har en reel chance for at blive genvalgt.
Lort i kosteskabet
Og dermed kan det internationale (politiker)samfund inspireres til at modarbejde den globale bil/olielobby, som reelt bestemmer udviklingen. Altså en »Folkebevægelse mod unødvendig bilisme«. Inden »kosteskabet bliver fyldt med lort«, som Henrik Nordbrandt poetisk udtrykte det i interviewet »Tror du på Gud?« den 4. august. Lad dog stilheden sænke sig over vores land og vores skadestuer – det handler ikke kun om CO2. Lad os holde fast i foregangsrollen. Det er det eneste, vi er gode til. Måske kan vi endda tjene penge på det. Hvem starter?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her