Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
4. september 2001


Tv-zapperi
Først filmen Schindlers liste med billeder fra ghettoen i Warszawa, hvor tyskerne havde lukket jøderne inde, forhindrede dem i at leve og arbejde og chikanerede med vold og sporadiske mord.
Så billeder fra Hebron og Nablus, hvor Israel har lukket palæstinenserne inde, forhindrer dem i at leve og arbejde og chikanerer med vold og sporadiske raketangreb.
Og endelig billeder fra Makedonien, hvor NATO godt tør skille stridende parter for at prøve at skabe fred.

Søren Plum, Virupvej 113, Hjortshøj

Global undertrykkelse
29. AUG – Dele af verdens befolkninger, der flygter fra kapitalismens globale undertrykkelse af menneskers sociale og økonomiske vældfærd på skibet »Tampa« ved Australiens kyst, ender formentlig i døden fordi kapitalismen nu vil statuere et eksempel på, at enhver logisk modstand mod kapitalismen vil ende med døden, fordi kapitalismen af idologiske grunde ikke vil varetage befolkningens krav om en ligelig (dvs. retfærdig) økonomisk fordeling af jordens økonomiske resourser.
Kapitalismen har dermed ført sit eget politiske bevis for den fyldbyrdede fascistiske (og racistiske) ideologi den fuldt står inde for.
Hvor længe vil landenes befolkninger acceptere suprakapitalismens morderiske angreb på den samlede menneskeheds politiske rettigheder (menneskerettighederne) – med det snigende mord (snigmord) på dem selv?
De rige landes befolkninger tror desværre, at de selv er fredede!

Poul Ravin
Solvangen 6, 5260 Odense S

Colombia
27. AUG. – Den 25. aug. skriver Sidsel Nyholm og Janne Tynell om massakrer begået af guerillagrupper. Hvilke massakrer? Er journalisterne faldet for EL Tiempos og de konservatives propaganda?
Da der for tre år siden blev begået en massakre i en lille landsby i Cundinamarca, pegede medierne straks på guerillaen. Men så sagde en modig journalist i TV-Avisen, at morderne var ankommet i en af hærens helikoptere.
Jeg har selv været ude for at bussen blev standset af guerillaen en aften i en øde bjergegn. De generede ingen, men ville blot holde et langt propagandaforedrag. Så kunne bussen køre videre. Jeg gyser ved tanken om, at det i stedet var de paramilitære, der havde standset bussen.
Den almindelige colombianske kaffebonde holder med guerillaen. Overgreb, tilfældige mord og massakrer forbinder han med hæren og de paramilitære bander. Selv om regeringen har forpligtet sig til at bekæmpe og opløse de paramilitære bander, fortsætter samarbejdet med hæren.
USA bruger guerillaens påståede narkohandel som begrundelse for at sende flere og flere ’militærrådgivere’ og våben. Guerillaen opkræver skat af coca-bønderne, men der er ikke dokumentation for direkte narkohandel. Det er amerikansk propaganda, der skal skaffe amerikanske og europæiske borgeres støtte til, at USA knuser guerillaens kamp for social retfærdighed. Det grundlæggende problem i Colombia er efter min mening, at de rige betaler en latterlig lav skat. Det sørger deres rige venner i Kongressen for. Landet har brug for en revolution a la Nicaragua.
Fork., af red.)

C-E Hamle
Plantagevej 26, Silkeborg

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her