Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
25. september 2001


Argumentation
20. SEPT. – Den 17. sept. falder det Lars Ploug og Christian Ulstrup for brystet at Information har talt med Carmi Gillon, og så var det oven i købet Anders Jerichow der talte med ham. Hvad Hans Henrik Fafner har gjort står mig ikke klart i øjeblikket, men han må vel også komme til orde. Det er da forudsætningen for at I kan imødegå ham.
At hyre Gillon som fast klummeskriver er måske ikke nogen dårlig idé. Så kan vi da måske få et indtryk at hvad han sådan går og laver her i smørhullet.
Jeres holdning afslører en religiøs overbevisning om at sidde inde med sandheden. I stedet burde I nøjes med at fremhæve hvad I mener er rigtigt, og så tage diskussionen. Som argumenteret af Per Clausen i en bemærkning til Mona Sheikhs kommentar fra den 6. sept. Sandheden er noget man slår op i Biblen eller Koranen. Hvad man mener er rigtigt, argumenterer man for over for dem der mener noget andet.

Jørn Lyng
Steen Blichers Vej 16, Horsens

Gillon scorer
20. SEPT. – Det er nødvendigt at reagere over for Jerichows interview med Gillon, der forsøges fremstillet som en ekspert vi skal lytte til, i forbindelserne med efterforskningen af terrorangrebet i USA. På den måde skal vises et mere sympatisk ansigt af Gillon, som dog ikke har været i tvivl om nødvendigheden at anvende moderat fysisk pres, et begreb som mange flygtninge, inklusive sydamerikanske, har etableret et uønsket fysisk kendskab til.
Hvad der står på spil i Gillon-sagen er Danmarks reelle lyst og vilje til at følge torturkonventionen.
Rigsadvokaten har i 1999 benyttet sig af den såkaldte elastikparagraf, som tillader at myndighederne vurderer individuelt om det er passende for Danmark at retsforfølge en person anklaget for at have overtrådt Torturkonventionen. Der er ingen undtagelser i Torturkonventionen, som forpligter Danmark. Både Amnesty International, IRCT og adskillige eksperter i torturkonvention har bekræftet dette.
Jeg er nødt til at tage afstand fra dette forsøg på at glorificere og retfærdiggøre Gillon, og forvirre læserne angående kernen af problemet: Danmarks tilslutning til Torturkonventionen. Lad ikke Gillon score billige usmagelige points i denne debat.

Hellmuth Raúl Stuven
1420 København K

Indsamling
21. SEPT. – Et par faktuelle forhold:
Operation Dagsværk samlede ikke ind til ANC i 1988 (det foregik i det første OD i nyere tid, i 1985), men derimod til et skoleprojekt til gavn for namibianske flygtninge i Congo!
At Konservativ Ungdom og andre på den yderste højrefløj dengang stablede et provokationsprojekt, til støtte for ærværdige ledere af den forarmede afghanske befolkning, på benene, er derimod ganske rigtigt.

Henrik Olsen
Silkeborggade 31, Østerbro

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her