Læsetid: 1 min.

Politiske bombemænd

Bombemændene i USA slap ikke kun ødelæggelse og vanvid løs, men også mange danske politikeres indre svinehund
Debat
21. september 2001

Terror
Inden bombeofrene var kolde i deres ruinbunker, havde ledende politiske personligheder analyseret den nye situation og højrøstet begyndt at give deres bud på en løsning af problemerne.
Nogle mente som forventet, at nu måtte de snærende EU-forbehold af bordet, så ’Danmark’ kunne være sig sit ansvar bevidst i den nye tid. Andre så ikke anden udvej af truslen mod demokratiet end at kræve det indskrænket.
Socialdemokrater drømmer om at score kassen ved hjælp af statsmands-effekten, der følger af, at vælgerne forventes at skares om landets leder i krisetider.

Den blinde blodhævn
Jelved, Fogh, Møller m.fl. har kronede dage i forsvaret for den vestlige civilisations lysende humanistiske idealer. Altså den civilisation, der lige nu er ved at kaste sig frådende ud i den blinde blodhævn. Blankochecken til amerikanerne er allerede underskrevet af den atlantiske alliances juniorpartnere.
De ivrige midterpolitikere overgås dog med flere, nej mange, længder af Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl i grovhed. Han, hvis parti er parlamentarisk grundlag for en kommende VK-regering, ser sig ikke for god til at kopiere 1930’ernes tyske højrenationalisme i sin fremmedhetz.
I 1932 hed det fra Harzburger Front: Jøderne til Palæstina, men uden returbillet. »Juden ab nach Palästina, ohne Rückfahrkarte«. I 2001 siger Thulesen Dahl, at muslimerne skal ud af landet, »og det er ikke på en returbillet.« Godt nok siger han, at det gælder dem, der har glædet sig over angrebene i USA, men i hele partiets øvrige retorik fremgår det klart, at islam er lig med terror.
Netop som man troede, at nu kunne det ikke blive værre, slår en anden af partiets personligheder til. EU-parlamentarikeren Mogens Camre, foreslår ligeud, at den islamiske fjende iblandt os må elimineres, før denne dræber os.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her