Læsetid: 3 min.

Skamløs misbrug af tragedie

Venstre-ekstremisten Bertel Haarder kræver udbygning af Echelon – andre fråder i totalitære hyldest-manifestationer
17. september 2001

Terror
Vi opfører os som om krig og terror er noget, der faldt ned fra himlen 11. september. Med de grufulde, terroristiske præcisionsangreb i USA har amerikanerne fået lov at smage deres egen medicin. Tænk: terrorangreb kræver civile ofre.
Vi må holde en mindegudstjeneste, samle penge ind til ofrene og tale med vore børn om alt det slemme, vi lader dem se på tv.
Endeløse timer med følelsesporno og to minutters stilhed. Lad os tænde lys ved den amerikanske ambassade; der er tv på, ligesom dengang med Diana.
Det er som om det først nu går op for den vestlige – den menneskelige – verden, at krig og terror er grimt og kræver ofre.
Det er lige før man kan mene, at hvis det var det, der krævedes for at komme hertil, så har de første ødelæggelser på det amerikanske fastland siden den amerikanske borgerkrig tjent et formål.
Med denne nyvundne erkendelse af terrorens afskyelighed, vil vi måske komme til at se tv-transmitterede mindegudstjenester for terrorens ofre i den anden – undermenneskelige – del af verden – den, der ikke velsignet med vores åbne demokrati og frie meningsdannelse.

En million irakiske børn
Måske ville vi så se ’det officielle Danmark’ deltage i mindegudstjenester for den lille million – 1.000.000 – irakiske børn, som er døde de sidste 10 år som følge af vores sanktioner mod Irak.
Eller vi ville se ’københavnerne’ i dyb medfølelse stimle ned til den sudanske ambassade med blomster og stearinlys, næste gang USA bomber en medicinfabrik, som hævn for et ambassadeangreb i Kenya. Eller….
Kommentatorer, militærfolk og politikere benytter som venteligt tragedien til at kræve øgede bevillinger til krigsformål, og yderligere indskrænkninger i demokratiet, som Venstre-ekstremisten Bertel Haarder gør det i en kommentar i Jyllands-Posten den 13. sept. med sit krav om udbygning af Echelon.

En anden verden
Andre fastslår at Verden nu er en anden. Det er godt nok den, de hele tiden har kæmpet for, men nu kan man kalde modstandere af den for terrorister. Den, der ikke er med os, er imod os og må fjernes fra Jordens overflade.
De mennesker, der taler om feje, ansigtsløse kujoner overvejer slet ikke de skader, de selv har påført uskyldige mennesker i Jugoslavien og et utal af andre steder i ikke mindst den muslimske verden.
USA og England har i 10 år næsten dagligt kastet bomber i Irak. Denne amoralske og dybt forkastelige opførsel slipper de af sted med, fordi medierne filtrerer beskrivelsen af vore handlinger i den undermenneskelige verden. Der er ikke den samme døgnlange oplysning om ubeskrivelige lidelser og massedødsfald, som når et tårn styrter i grus hos os.
Der er jo, som Michael Albert skrev forleden, ikke tale om andet end mord, når millioner sulter ihjel som følge af de krav den vestlige civilisation stiller til dem.

Kun vestlige mennesker
De uskyldige døde i USA er på samme måde ofre for beslutninger truffet langt fra deres eget land af mennesker, som ikke kerer sig om de lidelser, de anretter.
Det er svært at undgå at få bræk-fornemmelser, når man hører vore statsledere tale salvelsesfuldt om det enkelte menneskes fantastiske værdi. For det, de mener er det enkelte vestlige menneske.
Tragedien i USA udnyttes på det mest skamløse til at foranstalte totalitære hyldest-manifestationer, der skal vise hvor vidunderligt vi har det.
Og hvor onde De Andre dybest set er.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu