Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

10. oktober 2001


Har man sagt A
Først tager vi bin Laden
Så tager vi Sharon

Jan Hillers, frit efterLeonard Cohen

Ud af ruinen
Det sorte lys blafrer
Kulde og skygger
Hvor skal vi se hen?

Peter Huss

Pia og Koranen
6. OKT. – Hatten af for Pia Kjærsgaard. Hun siger sin mening – og står ved den. Karakteren af hendes standpunkter slår imidlertid tydelige skår i den danskhed, som hun ellers påstår at værne så ihærdigt om.
Religionsfrihed er en grundlovssikret rettighed. Pia Kjærsgaard anvender imidlertid løsrevne citater fra Koranen i sine nyhedsbreve som grundlag for at stemple islam som en ufredens religion. Efterfølgende lægger hun fra Folketingets talerstol op til bekæmpelse af islam, hvorved hun bringer sig på kant med den grundlov, som hun ellers har skrevet under på at ville overholde.
Samtlige Folketingets partier – bortset fra Dansk Folkeparti, begribeligvis... – tager afstand fra disse synspunkter. Lad os nu se, om denne enighed er så dybfølt, som ordvalget lægger op til. Lad os se, om Venstre og de konservative magter at formulere synspunkter om flygtninge- og indvandrerpolitik, som respekterer grundlæggende menneskerettigheder, internationale aftaler – samt ikke mindst partiernes eget menneskesyn.

Carsten Skov Teisen
Blikkenslagervej 29, Slagelse

Uge 40 med masser af Tuborg
6. OKT. – Endnu en gang har Tuborg halet ’Sams Bar’-reklamen op af mølposen, men noget muggent vil der altid være ved den, som der jo er ved al dobbeltmoral.
Der er vel ingen, der tror, at Tuborg bruger penge på en dyr reklame for en øl uden alkohol, uden samtidig at benytte lejligheden til masser af manipulation i teksten: »Ingen alkohol – men masser af Tuborg«.
Når Tuborg optræder i Uge 40, er det som øl-ulven i fåreklæder, der er totalt ligeglad med, at 13-14 årige drikker sig sejlende fulde til fester, men blot bruger ugen som en superlet chance til at lokke med masser af øl.
Formålet med Uge 40 er at forebygge, at der drikkes for meget.
For Tuborg er formålet at forebygge – at der drikkes for lidt – og det siges igen og igen. Er det derfor, man har allieret sig med ’Sams Bar’? Bodega-beduggede har det med at gentage sig selv.

Kamma Ankjærø
Ny Munkegade 80, Århus C

Religionshygiejne
7. OKT. – Uanset at visse politikere taler et unuanceret og forudsigeligt sprog, var det alligevel slemt at høre den klare melding under åbningsdebatten om ønsket om religionshygiejne. Man kan bare ikke fortælle 1900-tallets historie ofte nok.
P.S.: Tak for forsidelederen af 5. okt. Nok skal man ikke stille krav til folks avisvalg, men hvis K-lederens citerede mindste fællesnævner anses for et acceptabelt alternativ i en kommende regerings uddannelsespolitik, skal man ikke forvente, at Danmark vil være med til at sætte – endsige præge – dagsordenen i videnssamfundet, en situation, som ellers ville gavne f.eks. åbningsdebatter. Skulle vi ikke højne ambitionsniveauet?

Jesper Hansen
Stengårds Allé 197, Søborg

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu