Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

6. oktober 2001


Tomme tønder
4. OKT. – Kenneth Haar siger d. 4/10 om ATTACs grundlag, at et »demokratisk rum på verdensplan er et vældig godt slagord at trives under. Det ville være synd at forlange en præcis fortolkning, som lukker nogle ude«.
Dagen før spurgte jeg, hvad det betød: »Finanskapitalen opererer i et gabende demokratisk tomrum, som globaliseringen har skabt. EU har et demokratisk underskud. Nationalstaterne har helt mistet styringen. Hvad er et demokratisk rum på verdensplan for noget?« (den 3/10)
Svaret er åbenbart, at det har Kenneth Haar ikke tænkt sig at svare på – det er et »slagord« en buldrende tom parole. Men hvis man skal slå nogle med et »slagord« – må man da kende retning og indhold i det man kræver.
Derfor vil jeg godt opfordre Kenneth Haar til at forklare, hvad han mener indholdet og substansen er i »slagord« ; et demokratisk rum på verdensplan – og om EU i denne sammenhæng kan blive en del af løsningen, eller altid er dømt vil være en del af problemet?

Per Henriksen
Samosvej 24 Kbh. S

Kom til Danmark, hr. Laden
2. OKT. – Man må formode at Osama bin Laden søger et sikkert sted at opholde sig. Danmark kan anbefales.
Ifølge tidl. justitsminister, dr. jur. Ole Espersen kan vi ikke i Danmark straffe handlinger begået uden for Danmark af ikke-danskere mod ikke-danskere. Og vi kan som bekendt ikke udlevere ham til lande (i dette tilfælde USA) der har dødsstraf for de handlinger han anklages for.
Med andre ord, hr. bin Laden: Kom til Danmark og søg om politisk asyl. De vil få afslag men »tålt ophold« med tag over hovedet, mad og lommepenge. Så kan De sidde her og hygge Dem med Iraks tidligere hærchef, som nok vil kunne give Dem nogle små fiduser om effektiv anvendelse af giftgas.
Åh, Danmark.

Jakob Jensen
Bøgelunde, 4230 Skælskør

Konstruktiv grundlovsdebat
2. OKT. – Det er godt at se Ebbe Kløvedal Reich igen komme med et konstruktivt oplæg (den 29. sept.) til debat om (nye) rammer omkring det samfund vi lever i.
Der må kunne skrives et nyt Langelandsmanifest (ikke nødvendigvis på Langeland), hvor en flok tilpas uhildede (ikke for meget pro/contra EU) debattører formulerer nogle væsentlige standpunkter, som kan være kernen i en (valg)diskussion om det demokratiske samfund, lokalt – regionalt – europæisk – vi ønsker os, så vi efter det kommende valg kan få en seriøs debat med og mellem politikere om hvordan en ny grundlov skal se ud.
Du kender sikkert nogle, der vil være med!
Og om verdensperspektivet: Måske er der også en vis opmuntring at hente i interviewet med den tidligere Clinton-rådgiver Benjamin Barber den 29. sept.

Wilhelm C. Frederiksen
Rødding Tværvej 3, Rødding

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu