Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
26. oktober 2001


*Tilpas dig eller forsvind, lyder det
Integration er ikke, at alle skal tænke, tale, handle og fejre jul som indfødte danskere. Derimod må integrationen have gensidig accept som højeste mål.Det indskrænker ikke min frihed, at min nabo går med turban eller tørklæde. Hvis fredelig sameksistens er målet, må vi acceptere forskelligheder.
Hvad er det vi er så bange for at miste? Vores skrantende familieforhold? Vores udhulede traditioner?

Martin Rudolph Bergh, stud., International Cultural Studies, RUC

Stem Big Brother ud
21. OKT. – Mikael Witte påpegede i sin indlæg »Boligens krænkelighed«(den 16. okt.), at borgerne har et stigende, skræmmende problem i den overvågning og umyndiggørelse vi må finde os i på det kommunale og statslige niveau.
I Information den 17.oktober kan vi så læse om et lovforslag der skal give politiet øgede muligheder for at overvåge borgernes e-mail-kommunikation og Internet-forbrug. Få vi snart offentligt videokamera i hvert hjem? Hvor går grænsen?

Marti Williams
Skelagervej 24D, Århus N

Intensivt pres
22. OKT. – I lederen den 19. oktober under den meget sigende overskrift "De blindes politik" skriver fris – med reference til Gandhi's motto – »An eye for an eye makes the world go blind« – sagligt og sammenfattende om den eskalerende vold i Israel mellem israelere og palæstinensere, slutter konklusivt med følgende besværgelse, »Kun intensivt pres fra USA og Europa kan give de blinde synet tilbage«.
sic!!
fris mener åbenbart at hverken de faktisk involverede parter, eller det internationale samfund, f.eks. FN, har nogen afgørende rolle at spille.
Hvad der trænges er efter fris’ mening »intensivt pres« – eller måske såkaldt ’moderat pres’?
Hvad hjælper fris’ kloge indsigt i såvel den realførte politik som i Gandhis motto, hvis hun selv er en af de, der på lederplads øjensynligt er blevet ’blind’??

Robert Refby
Slotsherrensvej 55,
2720 Vanløse

Gættekonkurrence om terror
22. OKT. – Hermed en lille gættekonkurrence. Hvorfra stammer nedenstående citat og hvilken tirsdag er der tale om:
»Terroren begyndte selv samme tirsdag om morgenen, men nogle hørte ikke om det før flere dage efter, andre tøvede mere med at acceptere det, og en håndfuld priviligerede formåede at ignorere det i 17 år trods de åbenlyse kendsgerninger, og nægter den dag i dag at det fandt sted.«
Svar: Citatet stammer fra Paula af Isabel Allende (Gyldendal 94), og tirsdagen var den 11. september (kuppet i Chile) 1973. Havde citatet været fra Åndernes hus ville det unægteligt have været lidt underligt !

Lars Lüesmann Olesen
Mariendalsvej 20, 2000 F

ANC’s militær
23. OKT. – Kære Holger Terp.
I dit indlæg den 23. oktober om bekæmpelse af terror med ikke-vold, henviser du til anvendelse af civil ulydighed som begrundelse for, at ANC fik tippet apartheidstyret i Sydafrika.
Var du da slet ikke klar over, at ANC havde en parallel militær organisation, Umkhonto we Sizwe? Det var altså ikke et spejderkorps.
Og heldigvis da, for ellers havde der stadig været apartheid i Sydafrika.

John Reynolds
Albertslund

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her