Læsetid: 2 min.

Blind støtte til Israels terror

Det er trist, at Ladekjær opererer med et så politiseret terrorbegreb, hvor palæstinenserne er terrorister, og israelerne er uskyldige
16. november 2001

Mellemøsten
Det er trist, at stud.teol. Per Ladekjær i sit indlæg mod undertegnede den 12. november, ikke er i stand til at mobilisere blot den mindste kritik af Israels ageren i Israel-Palæstina konflikten. Den teologistuderende lægger sig i stedet helt på linie med den officielle israelske dæmonisering af palæstinenserne, hvor ethvert offensivt israelsk kampskridt blot er forsvar, og hvor ethvert mord på palæstinensere blot er ’målrettede mord’ på terrorister, som det hedder i den officielle israelske ’new-speak’.
Denne holdning er præcis den samme som den officielle israelske, og dens perspektiv er blot konfliktens uendelige optrapning. Fred i konflikten opnås kun gennem forsoning og erkendelse af de fejl der er begået på begge sider. Det viser fredsprocesserne i bl.a. Sydafrika og El Salvador. Ikke gennem Ladekjærs og Sharons uforsonlighed, hvor palæstinenserne konsekvent omtales som terrorister, og hvor Arafat siden 11. september omtales som Palæstinas bin Laden.

Likvideringsminister
PFLP likviderede i oktober Israels likviderings- og turistminister, Zeevi. ’Likvideringsminister’ fordi han sad i den israelske regeringskommission, der havde udvalgt de 60 palæstinensiske ledere, som Israel de seneste 13 måneder har likvideret. Men mens likvideringen af Zeevi var en terrorhandling (det er vi enige om), var Israels likvidering af PFLP’s formand Abu Ali Mustafa seks uger forinden iflg. Ladekjær fuldt berettiget. Jo, fordi PFLP iflg. Ladekjær er en terrororganisation.
Argumentationen for denne påstand er trestrenget. For det første modtog PFLP støtte fra den danske ’Blekingegadebande’ og i dag fra Internationalt Forum!?
Nu måtte anklagemyndigheden i Blekingegadesagen faktisk opgive at føre bevis for, at midler fra bankrøverier blev overført til PFLP, men uanset om de gjorde, gør det ikke en modtagerorganisation til en terrororganisation – lige så lidt som de havde gjort Folkekirkens Nødhjælp til en terrororganisation, hvis røvede midler var blevet doneret dertil.
Ladekjærs andet argument for PFLP som terrororganisation er bevægelsens støtte til andre guerillagrupper i Mellemøsten, og PFLP’s egne kampe mod den israelske besættelsesmagt i Sydlibanon i 80’erne og 90’erne.
Ladekjær viser hermed, at han ikke er i stand til at skelne mellem terrororganisationer og befrielsesbevægelser. I hans forstand er politisk-militære organisationer terrororganisationer. Modstandsbevægelsen i Danmark under Anden Verdenskrig, ANC (der også havde en militær gren), SWAPO, FMLN, URNG, FLN er i hans forstand alle terrororganisationer.
Selv Joshi Fighel fra det officielle israelske forskningscenter for terrorisme drager denne nødvendige skelnen mellem befrielses- og terrorbevægelse.
PFLP’s militære aktioner mod den israelske besættelsesmagt i Sydlibanon var efter folkeretten en legitim modstand mod en fremmed besættelsesmagt, og var rettet mod militæret. Ikke mod civile. Ladekjær har ganske ret i, at PFLP fortsat gennemfører aktioner mod det israelske militær, men i modsætning til det israelske militær, der de seneste 13 måneder har myrdet over 700 palæstinensere, de israelske terrorgrupper på Vestbredden, samt Hamas og Islamisk Jihad, rettes disse aktioner ikke mod civile. Der er tale om legitime aktioner efter den internationale folkeret mod en fremmed voldelig besættelsesmagt.

Politisk ueninghed
Ladekjærs tredje argument for PFLP som terrororganisation er bevægelsens modstand mod Osloaftalen, som bevægelsen ikke mente var vejen til varig fred mellem Israel og Palæstina. Men politisk uenighed i en konkret aftale gør ikke organisationen til en terrororganisation.
. Dette trods israelsk praksis med terrorister og krigsforbrydere (Begin, Shamir, Sharon) på selve premierministerposten.
I øvrigt er jeg ikke medlem af Internationalt Forum.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu