Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
2. november 2001


Uhyggelig glidebane
30. OKT. – Hysteriske kællinger, ja, anderledes kan man vel ikke betegne regeringspartiet og konservative støtter efter fremsættelsen af den nye antiterror lovpakke. Et er at beskytte landet mod direkte terror og landsskadelig virksomhed, et andet er at knægte den personlige frihed til at udtrykke sig i tale og skrift om opponenter, begivenheder, ønskemål og støtte fremtidsvisioner. Hvis det skal kriminaliseres at udtrykke støtte til Hamas, en frihedskæmperorganisation der, bortset fra historisk tidsforskydning kan sidestilles med vore egne BOPA eller Holger Danske under besættelsen, hvor er vi så henne.
Hvem skal bestemme, hvilke bevægelser der er frihedskæmpere eller terrorister? Skal den til enhver tid siddende regering? Eller skal USA? Hvor er den tredelte opdeling af lovgivende, udøvende og dømmende magt af? Det må absolut betegnes som en uhyggelig glidebane politikerne her er i gang med.

Bent Brogaard
Provstevænget 5, 8464 Galten

Filmbras og skattekroner
29. OKT. – Når Gert Duve Skovlund, konsulent i Filminstituttet, fyres p.g.a sine udtalelser i Information, er det tegn på en sammenspisthed i institutionen, som er uacceptabel.
Jeg er glad for at Gert tog afstand fra filmen Jolly Roger, for mangen til bras, skal man lede længe efter.
Kvaliteten er helt i bund både med hensyn til manuskript,indhold,skuespil og teknik. Reklamen for filmen var direkte misvisende og at etablerede skuespillere stiller op til sådan noget skidt, tyder på store økonomiske problemer for den enkelte.
Tak til Gert Skovlund, det er din pligt at udtale dig i dette tilfælde, det her handler om mange penge, statspenge, dyrt betalte skattekroner.

Lone Skov Al Awssi
Løvstræde 10, 1152 Kbh K

Retten til agitation
30. OKT. – I et interview d. 29. oktober, giver Farshad Kholghi udtryk for den opfattelse at de der ikke går ind for den demokratiske velfærdsmodel bør forlade landet.
Han er således selv den største trussel mod det demokrati han tilsyneladende ønsker at bevare. Et ægte demokrati indebærer nemlig friheden til også at arbejde for demokratiets afskaffelse, ellers er det ikke et demokrati.
Farshad ønsker at sætte grænser for hvilket slags samfund jeg må drømme om, og i hvilken slags skole jeg må sende mine børn.
Jeg vil derimod insistere på min ret til at drømme om, og agitere for, anarkisme, hinduisme, nazisme, islamisme, socialisme, ultraliberalisme eller enhver anden tænkelig -isme, selvom den strider mod den herskende samfundsmodel.
Poul Henningsen argumenterede mod Indre Mission’s synspunkter, men jeg tror ikke der findes eksempler på at han har ønsket at begrænse deres ret til at opholde sig i landet, til frit at ytre sig eller til at oprette menigheder, friskoler mm.
Kristian H. Pedersen
Middelfartvej 51, Asperup

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her