Læsetid: 1 min.

Det skrøbelige demokrati

Der mangler et tidssvarende parti at stemme på
29. november 2001

Efter valget
Kirsten Thorup er (interview 23. november) bekymret for demokratiet. Ikke fordi det er i fare som et politisk-teknisk system, men fordi folk ved valget den 20. november efter K.T.’s mening brugte det forkert ved at sætte deres krydser de forkerte steder.
Men demokratiet er hverken godt eller ondt, det er til for at opfange folks stemninger, følelser, holdninger, meninger osv. til politikerne. Så kan man beklage resultatet eller lade være, folkestemningen kom i hvert fald klart til udtryk den 20., og hvis den ikke skulle have lov til det, hvor er vi så henne?
K.T. ønsker måske et mere politisk korrekt dansk folk, der skulle have brugt deres demokratiske ret mere humanistisk, og ikke havde stillet sig på bagbenene over for en fortsat tilstrømning fra velfærdsfattige og menneskeundertrykkende egne af verden.

Bekvem fordømmelse
Men hvordan skal vi så komme videre uden den åh så bekvemme, intellektuelle fordømmelse af Dansk Folkeparti og beslægtede? Måske skal vi tage udgangspunkt i det, K.T. nævner: Den globale virkelighed.
Hendes ord tyder på at hun ligesom jeg selv oplevede valgkampen mere og mere klaustrofobisk, omverdensfornægtende, navlebeskuende og indestængt. Ikke et ord om EU, ikke om Afghanistan, ikke om baggrunden for terrorismen, ikke om den afgrundsdybe fattigdom, der findes blot 5-6 timers flyvning fra Kastrup. Hvor var der visioner om et globalt verdenssamfund, hvor Danmark kunne bidrage og spille sin rolle?
Måske skulle vi, der ikke kunne finde et tidssvarende parti at stemme på, overveje en ny partidannelse.
Navnet kunne være: Jokratisk Fællesskab (jokrati betyder globalt styre).
Fork. af red.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu