Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

27. december 2001


Biografisk hjertesuk
Det er problemet med biografier. Lige når man tror man har fat i fede, saftige lunser sladder, kommer juristerne med deres pedanterier.

John Sutherland, britisk forfatter, der efter sigende har en kommende biografi om Stephen Spender inde til jura-tjek.

Rav i dagpenge-systemet?
19. DEC. – Christa If Jensen (CIJ) forsøger i sin kronik i Information den 18. december at genoplive hetzen mod de arbejdsløse.
CIJ’s referenceramme er hendes »erfaringer fra det virkelige liv«. CIJ’s argumentation består af udokumenterede generaliseringer.
Hun gennemgår alle grupper af ledige, lige fra de under 25-årige til de 60-årige. For dem alle gælder, at de i større eller mindre grad er selvforskyldt ledige, og at de, endda i visse tilfælde i et udspekuleret komplot med arbejdsgiverne, udnytter systemet for egen vindings skyld.
I CIJ’s univers anser den ledige dagpenge for »ventepenge« »en anden slags ferie« eller »borgerløn«. Det er helt forbigået CIJ’s opmærksomhed, at Arbejdsdirektoratet gennem flere år har gennemført et intensiveret rådighedstilsyn, som bevirker at det stort set er umuligt at gå og ’hygge sig’ på dagpenge.
CIJ lader sig heller ikke forstyrre af den kendsgerning at AF skal indberette til A-kasserne hvis den ledige ikke vil modtage et formidlet arbejde m.v.
CIJ påstår, at der kun findes tre grupper reelt jobsøgende. Man kan ligeså godt sige at der kun findes to grupper erhvervsvejledere, de gode, og de dårlige. CIJ hører helt entydigt til den sidste gruppe.
Det ville klæde CIJ bedre hvis hun ville arbejde professionelt og seriøst, i stedet for at lade sig styre af sine fordomme og sit eventuelle politiske ståsted.
Man må i sandhed sige med Storm P, at små mennesker kaster store skygger.

Torben Ellehammer
Pile Alle 19 B
2000 Frederiksberg

Pinlig omklamring
17. DEC. – Det er aldrig sjovt at se Brian Mikkelsen tone frem på skærmen med sine uforgribelige meninger, for så ved man, at flosklerne kommer til at flyde lindt, men det var dog til at bære, så længe det bare var Fedtmule fra Holbæk, der jagtede sin ugentlige medieorgasme.
Nu, hvor han er blevet kulturminister, er det værre, idet han åbenbart har fået fri adgang til de trykte medier, selv Information, hvor han den 15. december forsøgte at brillere med en hyldestkronik til Klaus Rifbjerg, der var direkte pinlig i sin omklamring af den store mand.
Det er muligt, at Brian Mikkelsen, som han påstår, har læst en masse bøger og oven i købet spist på Kong Hans, men han har tydeligvis forsømt at suge næring af det, for der var ikke meget kød på hans forsøg på at være i øjenhøjde med sit emne –hvis man lige ser bort fra diverse portioner andendagsvalgflæsk, som havde sneget sig ind. Man skulle næsten tro, at det var ondt ment fra Informations side at give kulturministeren lejlighed til således at udstille sin trang til at sole sig i genskæret af lyset fra parnasset, for kun at stå grusomt afsløret i al sin opblæsthed og behagesyge.

Ove Bang Jørgensen
Vestergade 4B, Stubbekøbing

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu