Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

11. december 2001


Skriv dog rigtigt
6. DEC. – Med den ny regering er karaktergivning straks kommet i fokus igen. Ja, flere landsdækkende aviser har endda oprettet søgetjenester, hvor forældrene kan se, om deres børn nu lærer noget på den pågældende skole! Altså først og fremmest at skrive og stave, ja og så regning. Hvad man imidlertid ikke kan se på disse ny orakel-maskiner, er et eneste ord/tal om elevernes mulige menneskesyn og holdninger, når de bliver voksne og skal tage ansvar sammen med andre, altså social bevidsthed ! Forøvrigt kan man jo sagtens skrive noget fornuftigt med masser af stavefejl. Man kan for resten også regne den ud uden at kunne tælle.

Birk Keller
Wesselsgade 10, 2200 Kbh. N

Gråt på gråt papir
5. DEC. – Den grå, grå dag 4. december anno 2001 sås i Go’morgen Danmark (TV 2) en klam tågesky med gråsorte konturer. Fra et ’hoved’ med en spalte som en elastik der trækkedes ud og ned, der forestillede at være en mund, kom gnækkende mislyde i taleform med domme og fordomme. Thi dette askegrå gespenst havde med 10 gråhvide pegepinde-skolemesterfingre nedtrukket sine aftryk: »Liebst lille grå« som han selv kaldte – en bog! Spildte spalter på spildt pergament.
Den liebstske elastikmund spiledes grimasserende opad da ’forfatteren’ mellem ordflom som reklame for ’den dårlige smag’ eller hed ’værket’ Den underlødige smag(?). Han pegede derpå på et stjålent foto af den dejlige, barmfagre Lene Espersen iført sort nedringet kjole. »Hun er et symbol på den store moder,« erklærede hr. Asger tørt savlende. Men måske ’vor forfatter’ må påregne sig, at hvis hans kontrafej kom dejligheden for nær, ville hun antagelig enten helt overse ham eller skyndsomst ile bort. Forfatteren, der intet har på hjerte, men meget at ville sige, snak som ureflekterede og farveløse sæbebobler, sprang nu ud i en led offensiv. Næste boble var en hån og domfældelse af Pia Kjærsgaard og hendes påståede mangel på attributter, og det som et bevis på at hun ikke er moderlig – ikke engang kvinde. Men er en så farveløs og knastør (læs: hormonforladt) person som netop Asger Liebst, omend han er utilstedelig grov, noget reelt sandhedsvidne i bedømmelse og fordømmelse af os kvinder? Man kunne jo klaske ham op på en grå mur med den ene effekt, at der ville efterlades en plamage, som med lidt held blev én tone mørkere. Så selv om Asger Liebst har en mani med verbalt at gå under bæltestedet, hvad måtte han så ellers have at byde på? Mon ikke både de barmfagre og de mere moderat brystfagre hunkønsvæsener, selv med en normalt nok så saftig vulva, ville tørre ind – i et sikkert oftest ufrivilligt nærvær med hr. Asger Liebst. Jeg tror det!

Juliette Charleman
Furesøvej 55, Virum

SVAR: Jeg sagde ikke et ord om Pia Kjærsgaard eller om hendes kvindelighed i omtalte tv-indslag. Studieværten læste de par linjer op fra min bog, hvor Pia Kjærsgaards kvindemund kritiseres, når den udtaler sig om ’de fremmede’. Der står ikke, at Pia Kjærsgaard er ukvindelig.
Asger Liebst

At lære at læse
Man skal ikke give børn en time mere i skolen, man skal give forældrene en time mere med børnene.

Andreas Jensen,
12 år, Jyderup

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu