Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

20. december 2001


Valgets baggrund
14. DEC. – Valgets baggrund har, så vidt det kan ses af debatten, ikke været noget den jævne vælger går ret meget op i. Men det gør de politiske strateger. I valgkampens hede var f.eks. redaktionen på Jyllands-Posten vildt uenige om bladets politiske linje, og det har nu ført til fyringen af Ulrik Haagerup, som i 16 år var chefredaktør på bladet.
J-P sørgede under valgkampen for, at mange artikler, der var kritiske overfor Venstre, aldrig blev trykt. Selv læserbrevsskribenter kunne mærke ensidigheden. Mest kendt er den famøse annonce om muslimsk voldtægt, og historien om en enkelt libaneser, der snyltede på den danske velfærdsstat, mens han i virkeligheden havde arbejde i Libanon.
Ikke kun J-P, men størstedelen af dansk presse, også tv og radio, afslørede at valgets baggrund i Danmark ikke mere er i orden. Temaet var overvejende de fremmede, mens andre emner, som kunne have givet SR-regeringen større opslutning, blev negligeret.
Medierne er mere afgørende for valgets udfald end nogen sinde. Men hvordan får vi en demokratisering af pressen med lige muligheder for alle partier?

Bjarne Gårdsvoll
Asger Rygs Gade 2, 1th
1727 Kbh. V.

Hvilken arrogance
14. DEC. – »Sidste sommer tilbød vi dem (underforstået – palæstinenserne) den fremtid og frihed vi føler de fortjener.« Sagt af Israels viceudenrigsminister Michael Melchior i DR2 Deadline, den 13. dec. 2001.

Max Jakobsen
Østergårds Allé 10
2500 Valby

Et uinteressant brev
12. DEC. – Ejvind Larsen fandt vist følgende brev uinteressant:
Indtil det er blevet indlysende for alle at det er vanvittigt at tillade magtkoncentrationer der er skabt til at ødelægge hinanden, er der forbryderisk at producere den slags løs snak du producerer i Frie Ord.

Peter Zinkernagel
Fiolstræde 14, 4, 1171 K

Gamle og unge drenge
16. DEC. – Klaus Rifbjerg kan sagtens, at han til sin fødselsdag får sådan en lang hilsen her i bladet fra selveste kulturministeren der nu er en frisk fyr som hedder Brian Mikkelsen og er 35 år.
Hilsenen giver udtryk for at Rif, gamle dreng, sandelig er kendt af ministeren og værdsat af ham (ikke som visse andre kulturdrenge!), og den repeterer til fødselsdagsbarnets ære nogle af hr. Brian Mikkelsens kulturpolitiske visioner.
Et eksempel på hvordan man også kan bruge en kunstner som påskud til at promovere et politisk program samt dets bagmand/dreng.

Ingeborg Appel
Platanvej 24
1810 Frederiksberg C

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu