Læsetid: 2 min.

Dildo Jill som dronning

I trit med ’ægte’ liberal politik skal kongehuset naturligvis tilpasses markedsvilkårene
Debat
14. januar 2002

Royalt
Det utrolige er sket, jeg er blevet inspireret af Statsministerens nytårstale. Lad dog ’Thors hammer’ svinge over kongehuset sammen med de overflødige råd, nævn og institutioner, som regeringen gerne vil fjerne. Er det ikke lidt federe end at skide på miljøet, og bedre i trit med det frihedsideal, som den nye regering dyrker så uhæmmet? Med Foghs egne ord: Men det nye skal være, at vi forener det fælles ansvar med en personlig frihed til selv at vælge mellem forskellige løsninger. Så lad os da selv vælge hvem, der skal være vores overhoved udadtil!
Nu er én familie udvalgt, via arv, til at indtage en særlig position i riget, plads i grundloven og en fed hyre plus kost og logi for at hilse på tilrejsende præsidenter, træne langrend og gå i teateret. Dens aktiviteter understøttes økonomisk af staten, 65 millioner kroner i år 2002. Men hey, hvorfor det? Det er en total anakronisme! Et mystisk og tilsyneladende indiskutabelt levn fra et feudalt Danmark. Det hænger ikke sammen med, at vi samtidigt regner Danmark for at have det fuldendte demokrati. I et moderne demokrati er der ikke nogen, som kan unddrage sig folkets dom over deres embedsførelse. I trit med ’ægte’ liberal politik skal kongehuset naturligvis ud af grundloven og tilpasses markedsvilkårene.
Blandt de meget få nogenlunde interessante forsvar for kongehuset er, at de muligvis har en positiv turistmæssig og PR-effekt.
At dømme efter ugebladene er den rene underholdsmæssige værdi tydeligvis også stor. Er det underholdningsværdi, som vi søger, så er løsningen simpel: Lad TV Danmark, i samarbejde med Her & Nu, forestå en årlig udnævnelse af årets konge (eller dronning) via et reality tv-show. Alle skal have mulighed for at blive konge! ’King for a Year’ kunne det hedde. Vi bliver underholdt undervejs, kampen om at medvirke vil være enorm, og en konge eller dronning med sans for embedet, vil være sikret for livstid.

Formue i konceptsalg
Samtidig vil en ordentlig udnyttelse af merchandising- mulighederne være sikret. Hallå, der ligger en formue i konceptsalg og venter... Alene i Europa er der jo det ene monarki efter det andet. Herved kunne vi måske finansieret nogle af de mere langsigtet udfordringer, som velfærdssamfundet står overfor. Her tænker jeg på uddannelse og miljø, som der åbenlyst ikke er plads til, når der skal appelleres til vælgerne.
Nytårstalen kunne være den sidste embedshandling fra den afgående monark. Kunne også give lidt mere interessante nytårstaler. Mere kedelige kan de i hvert fald ikke blive.
Kongehuset bliver på denne måde selvfinansierende, integrationen mellem dækning af kongehus og de lige så ligegyldige poppersonligheder fra Big Brother eller Robinson Ekspeditionen bliver fuldendt, og det sikres at de mest underholdende elementer i befolkningen udgør kongehuset!

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her