Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

18. januar 2002


Mugabe Fogh Rasmussen
*Minimalstaten indføres med maksimal centralistisk styring. Kunstnere og græsrødder lægges for had som smagsdommere. Institutioner med indsigt fejes til side som ekspertvælde. Samfundets nederste tages som gidsel. Nyklækkede ministre og forbløffede regeringspartnere sendes i felten for at føre kniven, mens ham som står bag hyldes som en fører til partiets rituelle møder. Magten samles på én hånd, systemet ensrettes, alle bastioner hvor modstand kunne opstå fjernes. Danmark har fået en diktator i svøb.

Søren Plum
Hjortshøj

Grimt og hjerteløst
11. JAN. – Man må tage sig til hovedet, når man i Inf. den 9. jan. ser Jørgen Grimstrups sammenligning af tyskernes opkøb af danske gårde i Slesvig 1864-1920 med israelernes bosættelser i Palæstina, der foregår ved bulldozing af huse og olivenlunde og absolut uden erstatninger. Men når man erkender, hvor forskruet hans billede af situationen i Palæstina idag er, forstår man godt, at han synes, at palæstinensernes reaktioner (selvmordsbomber etc.) ikke har været »hensigtsmæssige«! Nej, men desperate mennesker handler ikke altid hensigtsmæssigt.
Han nævner også »sagesløse israelere«, men ikke alle de sagesløse palæstinensiske børn og andre, der næsten altid omkommer, når israelerne likviderer fremtrædende palæstinensere, der, hvis de havde fået lov til at oprette deres egen stat, nok ville have været højtstående embedsmænd, parlamentarikere etc. Af dem har israelerne hidtil fået ram på cirka 50, hvorimod det kun er lykkedes palæstinenserne at få ram på én fremtrædende israeler. Det siger lidt om, hvor ulige kampen er.
Til trods for at JG tager Grundtvigs navn forfængeligt, mener han ikke, at vi bør engagere os følelsesmæssigt i konflikten, hvorved han afslører, at han i hvert fald ikke er en mand, der har hjertet på rette sted.

Helge Seidelin Jacobsen
Kongelundsvej 91
2300 Kbh. S

En bøn
13. JAN. – Jeg vil bede Ejvind Larsen sige direkte:
1. Det er ikke vanvittigt at tillade magtkoncentrationer der er skabt til at ødelægge hinanden.
2. Det er ikke muligt at ændre verden ved at ændre det folk tror på.

Peter Zinkernagel
Fiolstræde 14, Kbh. K

Dumhedens forlis
14. JAN. – Jamen kære professor, det er da forlængst bevist, at mænd er langt mere intelligente end kvinder: Gennem hele to verdenskrige i eet århundrede – gennem daglige grænse- og kompetencestridigheder mellem både religioner og regioner – gennem fortsat udryddelse af regnskove og dyrearter – gennem daglige voldtægter og vold mod kvinder og børn over hele verden – gennem masseproduktion af altødelæggende våben, kemikalier og pesticider, nok til at udrydde alt liv på jorden!
Jo, der er ingen mangel på beviser på mandens overlegne intelligens, men – der er heller ingen mangel på bevis på den godtroende dumhed kvinden lægger for dagen, når de vedblivende føder børn til stadig mere avancerede eksperimenter. For ikke at tale om den dumhed der lægges for dagen af de kvinder, der bruger hele deres liv på omsorg, behandling og pleje af børn, syge, gamle og intelligentsiaens ofre – krigens og samfundets, alle de udstødte og nedvurderede.
Heldigvis ser det nu ud til, at de unge kvinder er intelligente nok til at vælge alt dette prestigetømte kvindefis fra til fordel for en mere modernistisk og visionær fremtid for egoet, uden kønsforskel eller belastende forpligtelse over for det man tidligere kaldte medmennesket. Så glæd jer – der er lys forude!

Inge G. Larsen
Bjelkes Allé 29, 5.tv.
2200 Kbh. N

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu