Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
15. januar 2002


En ny ny verden
9. JAN. – En tragedie ud over enhver fatteevne. En morderisk forbrydelse, der overgår alles forstand. En skurk ondere end djævelen. Journaliststandens vådeste drøm: ’Live’-massemord fra hundrede endimensionelle vinkler. Udspring med skrue og dobbelt twist. Bombefly i milliardklassen letter fra atomdrevne hangarskibe. Overmenneskelige soldater i heltemodig strid i et ugæstfrit land.
Slå røven i sædet, popcornene er serveret – ZAP! – (»TVdOf1«). Klokkefrøen true... ZAP! (»Channel Danevang 2«). Den liberalt ledede regering skærer en mia. i u-lands... ZAP! (»StrahmKanahl«). Styrke videnssamfundet... bla... IT-samfund... bla... bla... skærer mio. kr. bla... ZAP! (»Studychannel«) Stud.ro&mag. klager over afgifter, ingen penge til kaffe og smøger.. videre udtaler... ZAP! (»Channel Ultra+«) T. Mygind i nyt reality-show. Deltagerne blev fløjet til det såkaldte Congo (konko?) torsdag aften. Mygind og Co. skal overleve i to uger og er hver udstyret med et stk. kalash... ZAP! (»Kanal Utopia«) Verden glædes! Kun 24.000 døde dagligt af sult i 2001 mod 35.000... ZAP! ZAP! ZAP! ZAP! ZZZzzzzzzzz »ReelWorld...«

Johan Bressendorff
Vindegade 124-128, Odense C

Lige for lige?
9. JAN. – Vor nye udenrigsminister Per Stig Møller udtalte den 8. januar, at han ikke er i tvivl om, at der på et tidspunkt bliver såvel en israelsk som en palæstinensisk stat i Palæstina. Og han håbede at parterne snart er rede til det...
Det er altså misvisende at fremstille det som om de to parter er lige gode om de fortsatte kamphandlinger. For det første er det altså en besættelsesmagt (Israel) som træder tungt på den anden part (palæstinenserne). Livet er langt mere uudholdeligt i de besatte områder end i Israel.
For det andet har palæstinenserne forlængst accepteret at nøjes med de 22 procent af deres oprindelige land, mens Israel vil have mere end de 78 procent og vil desuden have en overordnet kontrol over en palæstinensisk mini-stat.
Jeg må opfordre udenrigsministeren til at tage udgangspunkt i kendsgerningerne. Vi har ikke at gøre med en jævnbyrdig kamp, men er vidne til en af de mest ulige kampe verden har set. Det forpligter os naturligvis til aktivt at støtte den svage part – medmindre lumpenhed og medløberi skal være et dansk adelsmærke.

Ole Olsen
Formand for Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening
Munkesøvej 21 B, 4000 Roskilde

Intet nyt under solen
8. JAN. – Ved at genlæse vores barndoms fortælling om Samson ser vi, at selvmordsterror-ster ikke er nye i historien.
Samson rev et stort hus ned over sig, hvorved han også tog sit eget liv. Og vi forstår ham allesammen, for han var blevet forrådt, blindet og lænket under det store hus, hvor han skulle trække en tung stenkværn rundt og rundt, mens filistrene festede ovenpå. Samson var israeler og omstændighederne gjorde ham til terrorist.

Ursula Munch-Petersen
Grønnemoseallé 21
2400 Kbh NV

Gættekonkurrence
Hvor mange Økologiske Råd
eller hofteoperationer går der på én beskatning af Coca-Cola?
Svaret sendes til den nye regering.

Ole Elmose,
Birgittelyst, Viborg

Tankevækkende selverkendelse
Regeringen har indset, at den ikke har særlig forstand på forskning. Så
forskningsrådene er ikke nedlagt.
Den har også bevaret etisk råd.

Finn Verner Jensen,
Olufsgade 26
9700 Brønderslev

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her