Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
12. januar 2002


Kun lidt slidt frihed
Til borgmester Pinds forslag om en ny Frihedsgudinde til USA kan man vel egentlig kun sige, som vi i Fredsbevægelsen plejede at sige om atomraketterne: Hvad skal de med en ny, når den gamle ikke er brugt?

Per Vadmand
Degnebakken 7, 4100 Ringsted

Helligåndens stemme
Måske skulle kirkeministeren tænke på, at hun blot er valgt – ikke udvalgt.

Poul Malmkjær
Adolphsvej 62 c, Gentofte

Kære DR1
7. JAN. – Nu skete det igen: Vi ser udsendelsen her i aften om Evas hus i træet. Nyder den, slapper af, og falder tilfredse tilbage i sofaen da det sidste billede med eftertekster vises. Og afbrydes brutalt af en stemme som annoncerer det næste program, eller et som kommer i morgen, hvad ved jeg, vi slukker! Det er, synes jeg, et nyt fænomen, og jeg bliver rasende hver gang, for hvad bilder I jer ind? Kunne man måske selv få et ord indført – til hinanden – om det man lige har set? Det føles slet og ret som et overgreb når en stemme bryder uventet ind i en stemning, med en helt uvedkommende besked. Det er også dårlig kommunikation, vi skal kapere billede, eftertekster plus ny besked. Og så travlt behøver I vel for h... ikke at have, at I ødelægger den første oplevelse for at annoncere den næste? Vil I ikke nok holde op?

Susie Haxthausen
Nørrevangsvej 87
4581 Rørvig

Kan et fly udslette Danmark?
8. JAN. – Barsebäck er det anlæg, der er mest uheldigt placeret i forhold til Danmark – kun 20 km fra København. Afstanden fra Ringhalsværket ved Gøteborg til Læsø er 55 km., og der er knap 100 km til det jyske fastland. Ringhals er Sveriges største atomkraftværk med fire reaktorer. Inden for en afstand af 200 km fra den danske grænse ligger endvidere de tyske værker Brunsbüttel, Brokdorf, Stade og Krümmel – alle langs Elben – samt Unterweser ved floden Wesers udløb. De tyske værker, der hver har én reaktor, ligger alle mindst 100 km fra den danske grænse. Varslingsmæssigt betyder dette, at transporttiden til Danmark for et radioaktivt udslip typisk vil være omkring en time fra Barsebäck og typisk omkring fem timer eller mere fra de tyske værker ved Elben. Hvis et af overnævnte atomkraftværker bliver ramt på samme måde som World Trade Center, risikerer man at dele af reaktorens indhold af radioaktive stoffer spreder sig for alle vinde, og at Danmark samt store dele af Europa bliver ramt af radioaktivt nedfald.
Den danske regering vælger at holde mund om de moralsk og politisk vanskelige sikkerhedsmæssige spørgsmål, der er knyttet til beliggenheden af disse udenlandske atomkraftværker. Reelt sker der ingenting, før den danske regering vedtager – efter et kraftigt dansk pres – at starte afviklingen med at lukke de udenlandske atomkraftværker som er så farlige for Danmark.

Michael Benneke
Løkken 22, Sønderborg

Smidige koncepter
9. JAN. – Hvordan kan mon jsn i bagsidekronikken den 8. januar skrive at DSB’s fornemmelse for kundeservice var ringe, når de betalte taxaer i lange baner ved forsinkelser, udviklede alskens smidige rabat-koncepter den seneste snes år for at holde nedskæringerne stangen og altid svarede omhyggeligt på henvendelser? Kan Arriva leve op til det?

Carl Bergstrøm-Nielsen
Teglgårdsvej 649
3050 Humlebæk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her