Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
7. januar 2002


Slår luften ud af aftalesystemet
1. JAN. – Anders Fogh Rasmussen har valgt at placere den (måske for ideologisk for vælgerskaren tænkende) ikke folkevalgte, Carsten Hjort Frederiksen, som arbejdsgiverskråstreg beskæftigelsesminister. Hvad hr. minister CHF indtil nu har vist og med sit sidste udspil med at stoppe arbejdstilsynets mulighed for at udstede bøder til firmaer, som ikke skaber ordentlige forhold i arbejdsmiljøet, er at forsøge at slå luften ud af vores gode aftalesystem med et spark under bæltestedet. Hr. minister CHF’s ideologi drejer sig måske først og fremmest om en genopfriskning af det gamle bundfald fra venstres ideologiske historie om, at fagforeninger var skråstreg er af det onde og at disse skal bekæmpes med alle midler. F. eks. ved at sparke stenene ud af fundamentet under vort i øvrigt gode system?

Bent Brogaard
Provstevænget 5, 8464 Galten.

Hvorfor så forbavset
2. JAN. – Angående SF’s miljøordfører Jørn Jespersens undren over vor nye statsministers manglende liberale ånd:
Da liberalismen var ung og i opposition var den progressiv og opnåede resultater, vi absolut ikke ville undvære i dag. Men det er meget længe siden. Liberalismen er for længst blevet de besiddendes ideologi og har dermed skiftet formål og retning; den skal nu bevare de besiddendes interesser. De eksperter med løftede pegefingre, der fremover vil blive lyttet til, vi være ’erhvervslivets’ ejere og ledere og de der ikke foruroliges over forurening, trafikdød etc. Det socialdemokratiske skær, så mange syntes at se om Venstres leder, er allerede helt forsvundet. Det var at vente, men hvordan kan det forbavse en SF-politiker?
Angående domprovst Anders Gadegaards betragtninger over Guds fravær eller nærvær:
Hvis det, som Gadegaard siger, er Gud, der har skabt verden, må det selvfølgelig også være Gud, der har skabt og altså villet »denne tingenes nødvendige tilstand« (hvormed menes det onde i verden). »Det gode skaberværk kunne ikke tænkes uden det onde som mulighed«, siger Gadegaard. Jo, naturligvis kan det det, hvis man antager at Gud er almægtig; det gør Gadegaard formentlig.
Det er altid præcis her, kæden springer af, når tilstedeværelsen af det onde skal forenes med antagelsen af en almægtig gud, som er god. Det hænger ganske enkelt ikke sammen, men der er ikke sparet nogen teologiske anstrengelser og religiøse besværgelser for at tilsløre og bortforklare det.

Tom W. Petersen
A.D.Jørgensensvej 19
Frederiksberg

En vits?
2. JAN. – Det var da en usædvanlig ondsindet lille vits, I anbragte øverst på side 2 den 2.1.
Jeg tænker på oplysningen om Pinds forslag til en ny frihedsgudinde – for det var da en vits, ikke?

Kim Øllgaard
Tastrupvej 15, Sig, 6800 Varde

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her