Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
29. januar 2002


Livsløgn giver mobning
22. JAN. – Aparte kanøfles – for det er skønt at kunne se ned på afvigere. Dette går ud over urin-inkontinente, senil-demente, abort-vælgende piger, pædofil-porno-brugere, folk med psykiatriske problemer, forbrydere osv.
Ligesom vi på kort sigt beriges af vore store, individuelle, selvforherligende »Henrik Ibsenske livsløgne« så nyder de fleste af os forskellige typer selvretfærdighed , ved ikke at være som afvigerne, men hævet over dem.
Videnskaben påviser gerne, at afvigerne er mere lidende, skadelige, farlige end de faktisk er - for det er en meget populær løgn Den retfærdiggør arrogance.
Hvis vi kunne foragte medmennesker mindre, ville der ikke være brug for så mange inkontinens-operationer, tvangsindlæggelser, straffe osv.
Selvhjælp giver selvtillid og hvor afvigerne har et problem, bør de især hjælpes til selv at løse det.

Bo Warming
Bjelkes Alle 46, Kbh. N

Videreuddannelse
22. JAN. – Information havde den 19. januar besøgt to indvandrerfamilier. Det fremgik heraf at en pakistansk født kvinde, der havde studeret biologi ved Ålborg Universitetscenter i dag var arbejdsløs – trods mangel på mikrobiologer. Implicit skriver Information naturligvis, at kvinden ikke kan få arbejde, fordi hun er indvandrer.
Til Informations information : Min datter, der er cand.scient fra 2001 med speciale i mikrobiologi er stadig i dag arbejdsløs biolog. Der har kun været ganske få stillinger opslået inden for hendes speciale. En af hendes studiekammerater, der ligesom hun selv er pæredansk, er også på andet år arbejdsløs mikrobiolog. Altså er der noget, der tyder på at den etniske forklaring ikke holder. Måske skulle Information tage de fremsatte påstande om mangel på arbejdskraft inden for visse naturvidenskabelige felter med et gran salt – at den pakistanske kvinde er arbejdsløs, skyldes sandsynligvis at arbejdsmarkedet bare ikke ansætter ’rene’ biologer, hvad man i øvrigt også kan læse i biologernes fagblad. Arbejdsgiverne forventer at de videreuddanner sig – f.eks. inden for it.

Vibeke Ribov
Gormsvej 1, Frederikssund

SVAR: Det var ikke Information, men ’DR TV’s Nyhedsmagasinet, der havde besøgt indvandrerfamilierne.Red.

Anno 2002
22. JAN. – I sidste uge hørte jeg i en radioavis, at israelske fly havde bombet et af det palæstinensiske selvstyres fængsler. Én fange blev dræbt, de andre slap væk. De indsatte var palæstinensiske ekstremister, som Sharon havde krævet at Arafat arresterede.
I går fortalte radioavisen så, at israelske styrker i en landsby på Vestbredden havde jaget beboere ud af en række huse, hvorefter de bulldozede disse. Bagefter dekreterede de udgangsforbud.
Hva' faen skal man tænke?

Nina Møller Kristensen
Olufsvej 7, Kbh. Ø

Ideologik
Den nye Rasmussen synes at mene, at ideologiernes tid er forbi. Men hvad kaldes da troen på, at stadig økonomisk vækst, også i de rige lande, er mulig eller ønskelig? Overtro? Vås? Eller bare populisme?

Hans Friis Mathiasen,
Ved Stampedammen 1, Hørsholm

Den lille forskel
Der er heldigvis stor forskel på en bananrepublik og det danske demokrati, og sådan bør det også være. Men hvordan i himlens navn er det gået til at vor ny regering på så kort tid har formået at reducere denne forskel så meget?

F.F. Krarup, ekstern lektor,
Syddansk Universitet

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her