Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
2. januar 2002


Dansk Folkeparti i EU-konvent
22. DEC. – I de næste mange måneder skal en samling af politikere fra EU’s medlemslande kigge på EU’s struktur, og komme med forslag til ændringer. Denne forsamling kaldes EU-konventet. Det fremstod længe, som om Venstre ’storslået’ ville forære begge pladser væk. Det fremstod som om, at hvert medlemsland havde ret til to medlemmer. Fogh gav den ene til Socialdemokratiet og den anden til EU-kritikerne/modstanderne.
En storslået gestus. Så slemt er det nu ikke for Venstre – regeringen har også ret til en plads i konventet. Mon ikke Venstre besætter den.
Socialdemokratiets plads bliver forhåbentlig indtaget af en ung parlamentariker fra Socialdemokratiet. Den sidste plads bør tildeles Dansk Folkeparti som regeringens EU-modstander-parti. Statsministeren bør tage sig sammen og udpege en – i stedet for at dyrke åbenlys splittelsestaktik.
Enhedslisten bør også tage sig sammen og tilslutte sig Holger K. Nielsens kritik af Fogh-Rasmussens beskidte trick.

Leif Hartman
Zeisesvej 2, Haderslev

Bogindkøb
22. DEC. – Når Kjeld Chr. Krarup (den 20. dec.) ikke kan forstå, at kulturminister Brian Mikkelsen ikke nævner øgede bevillinger til bibliotekernes bogindkøb blandt sine kulturpolitiske initiativer, hænger det vel sammen med, at kulturministeren ikke på nogen måde har eller skal have, ansvaret for folkebibliotekernes bogindkøb. Det er udelukkende og alene den enkelte kommunalbestyrelse, der suverænt afgør, hvor stort et beløb, der skal bevilliges til bibliotekets materialeindkøb.
Så når K.C. Krarup vil have flere bøger på hylderne i Københavns Folkebiblioteker, skal han blot henvende sig til det socialdemokratiske flertal i Københavns Borgerrepræsentation. Så enkelt er det!

Peder Ellegaard Larsen
Blankager 53, Albertslund

Kun vold i Belgien?
27. DEC. – I Information den 15-16 dec. kunne man læse at der i forbindelse med EU-topmødet i Laeken i Belgien havde været protestdemonstrationer om fredagen. Det eneste man kan læse er dog at der har været uroligheder ved denne demonstration, og det eneste billede er unge aktivister der sparker til et bank-vindue.
Hvorfor kan vi ikke se billeder af de 25-30.000 mennesker som deltog i denne demonstration, og som i følge EU-observere ellers forløb helt fredeligt??
Hvorfor kan vi slet ikke få at vide, at 100.000 primært belgiske og franske arbejdere, dagen forinden helt fredeligt havde deltaget i en demonstration indkaldt af det ’europæiske LO’ med krav om sociale reformer??
Er Information for fin til at skrive om almindelige menneskers protester, hvis ikke de udvikler sig til vold??

Nicolai Bentsen
Frederiksvej 9 B st.
2000 Frederiksberg

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her