Læsetid: 3 min.

LÆSERDEBAT

Debat
28. januar 2002


Den danske sprog
Integrationsministeren udtaler (Inf., 19. jan. 02): »Men det er jo altså mangel på kvalifikationer, der gælder. Og det er jo fordi vi – i modsætning til Canada og nu også Tyskland – i sjælden grad får nogen, som er dårlige til dansk«?!
Ak, sådan kan tungen slå knuder, selv for en pæredansk stammehøvding. Denne regering kaster med boomerang, både i det små og i det store. Det alt, alt for store.

Mette Moestrup
Esbern Snares Gade 22, Kbh. V

Fru Jensens nye hofte
Nede i EU har de fået en ny møntenhed: EURO'en. Samtidig fik vi danskere også en: FJNHen – hvilket dækker over »Fru Jensens Nye Hofte«. Det har fået konsekvenser: Hvor mange nye hofter kan fru Jensen nu få for Center for Menneskerettigheder? Og hvor mange nye hofter vil vi få (om 60 år) når vi lukker programmet for sund skolemad? Mange, det er helt sikkert, og vi gider ikke høre mere vrøvl fra folk der ved hvad de taler om. Så her er der konsekvens og sammenhæng.

Claus Heinberg
medl. af tidsskriftet SALT’s redaktion

Følelsestyranni
19. JAN. – Det kan godt være at Danmark er et af de sikreste steder at leve i verden, men befolkningen er angste og føler sig utrygge, så derfor må vi sætte strafferammerne op.
Ja, det er jo godt nok aldrig nogen sinde blevet bevist, at højere straffe medfører mindre vold og kriminalitet, tværtimod! Men befolkningen føler sig trådt på, når unge anden generations-indvandrere får lave straffe efter en dom for massevoldtægt.
Nå ja, det kan godt være, at det ikke kun er indvandrere og deres efterkommere, der begår voldtægt. Lyshårede, raske, kristne, danske mænd kan også finde ud af dette ækle nummer. Men befolkningen føler altså, at det er noget indvandrerne gør sig i, og derfor må vi gøre noget ved indvandringen og familiesammenføringerne. Eksperter og smagsdommere skal ikke komme med deres tal og deres akademiske forskning og fortælle folket, hvad det skal mene. Ingen skal komme og sige at det er forkert at : ’Hver mand er sin egen ekspert’.
Det kan så godt være, at folket i dag føler, at en minoritet skal lægges for had. Så må det bare være sådan! Her til lands har vi nemlig Dybbøl Mølle, frikadeller, højskoler, konstitutionelt pøbelvælde og følelsestyranni.

Jakob Fauerby
Sneppevej 4, Kbh. NV.

Nyt koncept
18. JAN. - Når firmaerne taber markedsandele, må der findes et nyt koncept.
Salespromotor Ole Suhr fra fa. SF har indset, at »Vælgerne generelt (har) en sund indstilling til tingene«, og min gamle kollega, designmanager Peder Mayhoff fra Boutique Enhedslisten har indset, at det går ikke på sigt, når discountkæden Dansk Folkeparti «... faktisk griber fat i en række af de problemer, vi vel også selv kan se.«
Konkurrence er sundt, med samme produkt fra alle spillere på markedet i forskellig indpakning.

Ivan Gullev
Vesterbrogade 176
1800 Frederiksberg

Dumpet i dansk
17. JAN. – Om bagsidelederen: Symptomatisk for den ahistoriske og ureflekterede omgang med basale samfundsfilosofiske begreber. Borger i retsstat betyder liberal, tolerant holdning til forskelligheder (som lavstatus, højstatus, kvinde, mand voksen, børn; – også retten til clitoris), indforståethed med formel ret (uafhængigt af følelse, subjektiv forventning, lyst til hævn), afslappet holdning til den ikke-uniforme, nøgne, og ryggesløse lyst (accept af porno, fritstrittende bryster og fotogene stivpikke), sækular holdning til blasfemi: Kan vi få Muhammed op på vægmaleri med erigeret lem, som vi i sin tid fik Jesus i Aalborg.

Søren Jensen
Løjt Storegade 6a
6200 Aabenraa

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her