Læsetid: 3 min.

PLO og pengene

Store summer er sat ind på hemmelige konti der er under Arafats kontrol
Debat
18. januar 2002

Mellemøsten
Vesten må rette søgelyset mod den økonomiske side af PLO. Her udfoldes en korruption og svindel med bl.a. EU-penge, som er så grotesk, at det en overgang fik EU til at tilbageholde sin finansielle støtte til selvstyreområderne.
Rachel Ehrenfeld – en af verdens ledende specialister i forbindelsen mellem terrorisme og økonomisk kriminalitet – belyser i den norske avis Dagen den 15. november 2001 dette på overbevisende måde:

Penge til våbenkøb
Allerede i 1970’erne var PLO involveret i narkohandel, og eksporterede fra Beka’a dalen i Libanon hash, opium, heroin og kokain til Europa, Asien og Australien. Det gav penge til våbenkøb og en voksende formue. Desuden modtog PLO fra 1970 enorme beløb fra Saudi-Arabien og Golfstaterne, ligesom man opkrævede en skat på 5 procent af alle palæstinensiske arbejdere i disse lande.
Da Arafat blev leder af PLO i 1969, var grundlaget dermed skabt til, at PLO blev verdens rigeste terror-organisation. Først i 1991 kom der et økonomisk tilbageslag. Bank of England, Verdensbanken og USA lukkede verdens vigtigste islamiske bank Bank of Credit and Commerce International (BCCI), som PLO havde brugt til at hvidvaske millionerne fra deres internationale narko- og våbenhandel – konfiskerede dokumenter afslørede, at banken også havde haft adgang til vesteuropæisk udviklingshjælp.
Indehaveren af konto nr. 808.20.577 i BCCI var Samit Najem A-Din, en central finansmand i PLO. Ved bankens lukning blev der beslaglagt 178 milliarder kr. men det er uvist, hvor meget af dette der tilhørte PLO.
Senere har det vist sig, at andre store summer er sat ind på hemmelige konti i Schweiz, der er under Arafats direkte kontrol. Derfor blev ledelsen i PLO meget bekymret, da formanden i 1992 formodedes omkommet under et flystyrt i Libyen – det eneste sæt med koder til disse konti menes at ligge i venstre brystlomme på hans uniform.

Hvidvaskning
Det britiske efterretningsvæsen rapporterede i 1993, at PLO’s og Arafats private formuer var bygget op gennem »bidrag, udpresning, aktieudbytte, ulovlig våbenhandel, narkotika, hvidvaskning af penge og bedragerier.«
Efter Oslo-aftalen i september 1993 kom PLO ind i varmen, og selvstyreområderne begyndte at modtage enorme pengebeløb fra Vesten, heriblandt Norge, Danmark og USA. Næsten 40 procent af denne bistand har været misbrugt, svindlet eller sløset bort, ifølge en PA-rapport fra 1997.
Hvor meget af underslæbet der er havnet direkte i Arafats private lommer, kan iflg. sagens natur ikke siges, men i David Halevys bog Inside the PLO, betaler PLO hvert år mindst 1,3 milliarder kr. til Arafats netværk af private konti.
I 1994 overførte PLO en million dollar til dets ’martyrfond’ i Syrien – de blev taget fra gaver til humanitære formål. Mindst 97 millioner dollar af den udenlandske bistandshjælp er blevet brugt til ulovlige ejendomskøb i Jerusalem, til køb af private boliger til PLO-bureaukrater og til hemmelige politiske aktiviter.

Tykt til grin
13 millioner dollar i udenlandsk bistand til at udbedre forholdene i Gaza og på Vestbredden, blev brugt til andre formål i Libanon. Igen og igen er vi i Vesten blevet tykt til grin med vores bistand til det ’fattige’ selvstyre, der helt domineres af PLO.
Men også mere idealistiske palæstinensere har nu været til grin så længe, at utilfredse hackere i 1999 brød ind i PLO’s computere og afslørede, at de hemmelige konti i Zürich, Geneve, New York, Nordafrika, Europa og Asien nu er på 64 milliarder kr.! Disse konti er ikke registreret i PLO’s navn, men udelukkende på privatpersoners navne.
Intet under, at arabere i Øst-Jerusalem har udtalt: »Israels helvede er bedre end Arafats paradis. PA er en tyvebande!«Fork. af red.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her