Læsetid: 1 min.

Individualisten

Nyrups idé om et fornyet parti åbner en ladeport for Pia Kjærsgaard
20. februar 2002

Politisk
Hr. Flovmand går og tænker. Ifølge Information den 14. feb. har Nyrup fået den gode idé, at Socialdemokratiet skal gøres tidssvarende. Det betyder, at partiet skal lægge sig i halen på den såkaldt ’individualistiske’ udvikling i befolkningen, der ifølge Nyrup består af velaflagte, selvstændige mennesker, der ikke vil have al den statsliggørelse og formynderi.
Denne antagelse hviler formodentlig på et meget luftigt grundlag. Hidtil offentliggjorte undersøgelser viser, at befolkningen er klar over sit kollektive ansvar og f.eks. gerne vil betale mere i skat til det fælles bedste. Nyrup søger ikke efter et svar på partiets problemer gennem en kvalificeret analyse. Han baserer sig på en formodning om, hvad der skabte Venstres jordskredssejr.
At den kunne skyldes noget andet end liberalistiske tendenser i vælgerskaren er udelukket, analysegrundlaget forudsætter, at Nyrup ikke selv er problemet. Det synspunkt er han vist temmelig alene med.
Den flovmandske eftertanke viser i sig selv, hvor stort et problem Nyrup er. Ikke siden Anker Jørgensen er der set en så principløs slingrekurs. Hoppende fra synspunkt til synspunkt. Uden en konsekvent linie.
Forgæves måtte vælgerne, nærmest desperat, spørge partiet, hvad dets politik var på udlændingeområdet. Svaret var, at vælgerne måtte ’stole’ på partiet, der så nok skulle klare ærterne efter valget. Ikke så sært, at DF bragede ind i folketinget.

Træder han vande
Nu kan borgerne jo ikke vide, om Nyrup bare står og træder vande, mens partiet ser sig om efter en troværdig lederskikkelse.
Men hvis Nyrups udsagn i Information står til troende, og han vel at mærke stadig er partiets fremtidige bud på en ny statsminister, så er socialdemokratiets dage talte. Hvad der er brug for, er en fuldstændig åben erklæring om hensigter og mål, samt en analyseret begrundelse herfor.
Det haster for Socialdemokratiet. Venstres onde ånd, det mafiøse spøgelse, der altid har plaget partiet, kan gøre Fogh Rasmussens regeringstid kort.
Hvis ikke socialdemokratiet har et troværdigt alternativ, vil vi se Pia Kjærsgaard som statsminister om føje år.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu