Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
28. februar 2002


Vi boltrer os i emballage
22. FEB. – Var der en ting jeg bed mærke i under min uddannelse som grafiker, var det hvilke overvejelser man skal gøre sig for at tiltrække forbrugernes opmærksomhed, på det produkt de ønsker at anskaffe sig. Hvilke tiltag man kan gøre sig for at ’føre forbrugerne bag lyset’ ved at lave emballagen til produktet langt større end det indholdsmæssigt egentlig er nødvendigt og berettiget.
Og så sandt som det var sagt: Som forbruger kommer man hjem med sine produkter og smider den ene lille overflødige karton og plastpakning efter den anden ud – for derefter at finde frem til et lille bitte produkt, som sagtens kunne have klaret sig med langt mindre indpakning.
Som miljøbevidst forbruger kunne man ønske sig, at producenterne begyndte at vise lidt større initiativ til at indpakke deres produkter med en smule mere omhu og interesse for vores miljø. Mon ikke det ofte er unødvendigt at omklamre produkter som f.eks. tandpasta med karton og plasticfolie? FluoCalcin tandpastaen som er at finde i Matas klarer det ganske godt – så mon ikke Colgate og de andre store producenter kunne lære lidt af det? Og for lige at tage et lille produkt som Herome neglelak med i betragtningen; Deres emballage kunne reduceres med en hel del… .
I det hele taget kunne man ønske sig, der blev taget initiativ til en landsdækkende kampagne for mere miljøbetænksom indpakning. Helt ideelt ville det være hvis produkter, ligesom økologiske produkter, blev mærket med et emballagevenligt stempel.

Dalia Jarom
Løgstørgade 33, Kbh. Ø

Inhuman biologi
25. FEB. – Vi befinder os midt i en mellemistid. I de sidste 900.000 år har Europa, Nordamerika og Nordasien stort set været plaget af istider, og kun én ting har foreløbigt reddet os fra en ny istid, nemlig den dejlige, varme dyne af drivhusgasser som industrien har velsignet os med. Det var ved at blive koldt igen, men vi blev reddet på målstregen af forureningen.
Det må vi bare ikke for biologerne. De fordømmer enhver menneskeskabt forandring af miljøet, fordi de bedre kan lide tudser, øgler, pingviner og isbjørne samt alle andre truede dyrearter end mennesker. Biologien spiller altså samme dystre rolle som den økonomiske videnskab gjorde i 1800-tallet, nemlig som en reaktionær, umenneskelig bremse på udviklingen af et humant samfund.
Heldigvis lader præsident George Bush og den danske regering sig ikke bluffe, selv om den samlede biologiske videnskab tilsyneladende er på nakken af Bjørn Lomborg og andre tilhængere af, at Jorden er til for menneskers skyld, og ikke skal gøres til genstand for tilbedelse og ærefrygt for ikke-overlevelsesdygtige dyrearter. Vist har jsn i lederen 25. februar ret i, at det drejer sig om holdninger, men det gælder også for de biologer, der ikke kan kende forskel på mennesker og dyr, og derfor har gjort biologien til en umenneskelig videnskab.

Iver Hagel-Sørensen
Hyltebjerg Allé 78 A S/M
2720 Vanløse

Æh-bæ
Hvis pastor Søren Krarup er kristen, så helle for at være muslim.

Kjeld Chr.Krarup
Rosenvængets Alle17
2100 København Ø.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her