Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
22. februar 2002


Finker af panden
15. FEB. - Det er interessant at følge de vestlige mediers behandling af sagen mod Jugoslaviens tidligere leder Slobodan Milosevic.
I Radioavisen forleden kom DR1’s korrespondent Thomas Ubbesen til at lade munden løbe over med, hvad hans hjerte var fuldt af.
Som en kommentar på spørgsmålet om, hvorvidt den tiltalte ville få lov til at føre diverse statsledere som vidner, sagde DR’s korrespondent: »...det var tvivlsomt om domstolen ville tillade dette, idet det ikke var i dens interesse.«
Krigsforbryderdomstolen har vel ingen anden interesse end at dømme retfærdigt?
Man må gå ud fra, når sådan en finke hopper af panden, at Slobodan Milosevic har ret når han siger, at der er tale om en sejrherrernes domstol, hvor dommen er afsagt på forhånd.

Niels Mosbak
Gl. Vejlevej 34, 8721 Daugård

Atomfysik
15. FEB. - I 1920’erne stødte atomforskerne på en lovmæssig fysisk proces, som de ikke forstod. Atomvidenskaben gik i stå. Niels Bohr var chokeret.
Bohr giver os indblik i de tanker og følelser, som besjælede ham dengang: Om overvejelserne om »grænsen for vor naturerkendelse«. Om fornemmelsen for at stå overfor livets og dødens problemer. Om følelsen af, ikke at ville kunne overleve dette at forstå atomkerneprocesserne.
Uden tvivl er Bohr (som også andre) under indflydelse af solsystem-syndromet fra den gang i Middelalderen, da de herskende kredse tvang videnskaben til at frakende sig sin nye indsigt i solsystemet.
Så bastant var dette dekret, at det efterleves endnu i dag. Således fremholder medierne stadigvæk (dagligt) overfor almenheden den gamle skrøne om, at jorden er verdens centrum, hvorom alting, også solen, drejer sig.
Til skade for videnskaben og for vor evne til at tænke klart.

Jørgen Strange
Krogebjerg 39, 2720 Vanløse

Hulemænd
18. FEB. – Man kan vel egentlig ikke, som det snart, og måske ikke helt uden grund, er blevet kotume, beskylde Fogh Rasmussen og en stor del af hans regering for at være hulemænd. De er vel snarere: Sofistikerede, beregnende, populistiske, magtliderlige, løgnagtige, visions- og ansvarsløse...(begrundelserne er mangfoldige, men kræver megen spalteplads.) Hulemænd er de vælgere, der stemmer på en rent-ud-sagt temmelig anløben politiker som Fogh Rasmussen. -Og så som statsminister!
»Anløben«: Som finansminister i Schlüterregeringen brugte han nøjagtig samme model som nu til at fremme skattesvindel, nemlig nedskæringer og besparelser i Told og Skat. Dette medførte en af de største finansskandaler i landets historie: Selskabstømmersagerne. 12-15 mia. blev staten snydt for. Desuden var han så kreativ m.h.t. bogføring, at han måtte gå af!!
Det er nu den mand, som sidder i statsministerstolen.
Er den almindelige dansker holdt med at holde sig orienteret om, hvad der foregår omkring hende/ham ? Jeg kan ikke tro, at valget af denne regering er taget ’med åbne øjne’.

Stig Petersen
Avderødvej 50B, 2980 Kokkedal

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her