Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
25. februar 2002


Man skal tale til deres følelser
18. FEB. – Når et barn fortælles historien om den barmhjertelige samaritan (Lukas kap. 10. vers 30-37) skaber dennes ord og billeder barmhjertighed i barnets forestillings- og følelsesverden.
På det fundament af barmhjertighed kan den politiske solidaritet så senere bygges. Det er alt, alt for sent at vente til politisk argumentation kan begribes! Grobunden (følelsen af barmhjertighed) skal være skabt før et politisk begreb som solidaritet har mulighed for at udvikle sig. Skabelsen af basale holdninger sker langt tidligere end politiske begreber kan forstås.
Så læs teksten for dit barn og barnebarn før Krarups aldeles ukristne politisering risikerer at forvirre uforberedte sjæle!

Hanne Hoffbeck Wilian,
valgmenighedspræst,
Smidstrupvej 30
5400 Bogense

Bibliotekerne må op til debat
18. FEB – For tiden er der stor debat om det urimelige i at beskære biblioteksafgiften med 15, tre procent, som finansloven for 2002 lægger op til, og jeg kan da også sagtens indse, at mange forfattere ikke har for meget at gøre med.
Men det er nu engang sådan, at Dansk Folkeparti sammen med regeringen har været nødt til at foretage besparelser på en lang række områder, heriblandt også dette.
Imidlertid ville det måske være på sin plads at se på nogle af de andre tilbud, bibliotekerne gratis stiller til rådighed for borgerne.
Man kunne således med stor berettigelse spørge, om det er rimeligt, at kommercielle internetopkoblinger, cd’er, video og andre multimedietilbud kan benyttes ganske gratis, og om det virkelig ligger inden for rammerne af bibliotekernes ansvarsområde at være leveringsdygtig på disse meget dyre områder.
Dansk Folkeparti har hele tiden været modstander af, at bibliotekerne skal være forum for alt muligt andet end bøger. Desuden ligger det os meget på sinde at forbedre kvaliteten af danskundervisningen.
Hvis man derfor indførte en brugerafgift på multimedie-tilbud eller helt afskaffede dem, skulle der være skabt alternative forudsætninger for at kanalisere flere midler over til de trængte forfattere, uden at bibliotekerne samlet set kommer til at koste mere. På den måde ville alle dystre forudsigelser om, at danskundervisningen forringes, blive manet effektivt i jorden. Og bibliotekerne ville endelig igen kunne koncentrere sig om det væsentligste: Nemlig udlån af bøger.

Louise Frevert,
MF og uddannelsesordfører
for Dansk Folkeparti

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her