Læsetid: 1 min.

Liv og lyst

Giver han hende grund til at have lyst
Debat
22. februar 2002

Køn
I disse dage er aviserne fulde af referater af en undersøgelse om mange kvinders manglende sexlyst, der noteres med stor bekymring og beklagelse, og hvor har det dog været et udokumenteret og overset problem, det må der sandelig gøres noget ved.
Den typiske yngre kvinde kan have alt, hedder det, et godt job, et par børn, der trives, en mand, der elsker hende og er vild med hende, men desværre, hun mangler sexlyst, så hun er ikke helt vellykket i sine bestræbelser, alle er ikke helt glade, det må der sandelig gøres noget ved.
Lyst og spiritualitet
I disse dage, disse år, er der et fuldstændigt fravær af opmærksomhed på sammenhængen mellem lyst og spiritualitet, mellem hengivelse og omsorg, mon den yngre kvinde med manglende sexlyst er vild nok med sin mand, sjæl og krop, giver han hende grund til at være vild.
I disse dage, disse år, tales der om lyst, som om den kan købes i et supermarked uafhængigt af relationen, og det er lidt pinligt og mislykket, hvis ikke lysten er der, lidt på samme måde som hvis der er for lidt mad til middagsgæsterne, det må der sandelig gøres noget ved.
Det er hun opdraget til
Vi har jo fået ligestilling, hedder det, og der er ingen opmærksomhed på, at den yngre kvinde med job og familie har travlt med omsorg for alle andre end sig selv; præcis som hun er opdraget til, er hun ved at blive spist ud af sit spirituelle hus af gæsterne, hvordan kan hun dog have lyst?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her