Læsetid: 1 min.

LÆSERDEBAT

Debat
11. marts 2002


Gad vide hvad Marx havde sagt
5. MAR – Modstanden smuldrer, skriver Ole Krarup (den 4.marts). Albrechtsen vil bruge EU til noget, og skeptikeren Bonde er blevet EU-realist. De er frafaldne, fordi de ikke forstår, at det er føderalismens principper, der er ondets rod. Og det er katastrofalt – ikke at to er faldet fra – men at så mange er galt afmarcheret. Over halvdelen af jordens befolkning lever i Føderationer.
Skeptikerne skal deltage i debatten, siger Krarup, for ellers bliver det ikke en alsidig debat. Men hvem skal de snakke med, hvis eneste punkt på dagsordenen er nedlæggelse af EU? Og hvordan kan man vide, at EF-landenes geopolitiske indsats ville have været større, hvis de ikke var i færd med at oprette en føderation?
Gad vide om Marx ville have forklaret føderalismen ud fra produktivkræfterne?

Henry Jensen
Odinsvej 18
Vildbjerg

Den europæiske union løber løbsk
5. MAR – ’Den europæiske union løber løbsk.’ Det var overskriften på en artikel i Jyllands-Posten, skrevet af EU-eksperter, der alle er tilhængere af EU-unionen. Der er ingen kontrol med, hvor meget magt der siver væk til EU-apparatet. Omfanget af udsivningen viser sig pludselig til stor overraskelse for dem, der har været med til at beslutte det. Der vil komme et ramaskrig i befolkningen, når det går op for den, hvor meget magt vi har afgivet til EU. Den nationale selvbestemmelse fosser ud af
Danmark. Vi må ikke tabe hovedet og gå med på vognen.

Henrik Stampe Jensen
Landlystvej 24 b 1 th
2500 valby

Skøjterne i dybfryseren
6. MAR – Den svenske lyriker Lars Forsell skrev engang et ultrakort digt: Skridskorna i kylskåpet / Kulturen i Expressen. gådefuldt? Næ, skridskor betyder ’skøjter’, Expressen er en sensationsdyrkende, kioskbaskende formiddagsavis i tabloidformat, og med ordet Kulturen hentyder Forsell til kultursiderne. Hvad med en opdateret fordanskning?
Skøjterne i dybfryseren. Brian Mikkelsen i Kulturministeriet.

Jørgen O. Jørgensen
Josteinsvej 109,
2880 Bagsværd.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her