Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
25. marts 2002


Unuancerede Tvind-artikler
18. MAR. – Hvor er Informations saglighed blevet af? Jeg tænker på artiklen »Tvindimport af tyske problembørn« den 16. marts og lignende artikler, der har været bragt om beslægtede emner.
Der er åbentbart truffet en afgørelse i overensstemmelse med EU-ret. Hvorfor kan disse børn som har nogle vanskeligheder så ikke få lov at være et sted, hvor de kunne have en mulighed for at få bedre forudsætninger for et værdigt liv på længere sigt og lige nu og her en tryg hverdag på lige fod med andre børn og unge, som så godt nok er danske eller nydanske.
Der er racistiske undertoner i denne artikel – i det hele taget er det åbentbart nu tilladt i Danmark at dele mennesker op i mennesker med problemer, og mennesker uden problemer. Mennesker uden problemer er mere værd end de andre, de har altid retten på deres side.
Hvor bliver de journalister af, der tør gå imod den almindelige mediestrøm af overfladiskehed og medskabere af et samfund, hvor det er tilladt at sætte mennesker i bås, vel at mærke nogen mere værd en andre båse, og derfor er det tilladt, at der foregår menneskejagt på andre, hvad enten det er flygtninge, nydanskere, problembørn og – unge, eller mennesker der har arbejde på skoler, opholdssteder m.m. der på en eller anden mde udspringer af Tvind.
Jeg og andre kan ikke andet end opleve det som nazi-tidens antihumanisme – omend i lidt mere moderne klæder – er at finde i den danske medieverden i fuld flor – så end ikke en avis som Informationen er for god til at skrive slige ord.

Marianne Petersen
Th. Bredsdorffs alle 25, Roskilde
(Fork. af red.)

Det ødelagte kludetæppe!
19. MAR. – Jørgen Eskemose (19. marts) spørger om kort over Palæstina (eller hvad, der er tilbage) og det kunne da være interessant, hvis dette kunne skaffes overhovedet. Dels finder okkupation og udbygning af settlements jo stadig sted og dels vil Israel af ’deres’ grunde sikkert ikke tillade sandfærdige opmålinger. En evt. fredsslutning og ’Land for Fred – løsning’ kan retfærdigvis ikke indeholde mindre end en fuldstændig rømning af alle bosættelser i de områder, som blev erobret i 1967, og dermed også aflevering af alle bygninger og – infrastruktur, som bosætterne har opført. Dette kan jo være et passende del-offer for tort og krigsskadeerstatning til det palæstinensiske folk, udover midler til genopbygning af de terrorødelæggelser, der er sket det sidste års tid. Hvis – og såfremt der skal opnås en løsning, må EU og FN se at komme på banen og få araberne med ved bordet. USA er alt for pro-Israel og med den vanvittige magt den Jødiske Lobby har i ’Guds eget land’ er chancerne minimale.

Bent Brogaard
Provstevænget 5,
8464 Galten

Kunsten er lang...
Kunsten er lang, kunstnerens liv kort
Kulturen skal nok overleve regeringens hovedløse frontalangreb, mener Ib Michael den 15. marts. I al sin runde, blåøjede, danske kulturoptimisme er denne opfattelse forhåbentlig alligevel rigtig. Et spørgsmål står dog stadig tilbage: Vil kunstnerne også overleve?

Poul Ferland,
Molhøjvej 30, Hadsund

Under bæltestedet
Den ny regering virker efter mere end 100 dage ved magten mopset og kedsommelig. Intet humør, ingen selvironi. Den mangler simpelthen en hoftenar.

Jonathan Schwartz

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her