Læsetid: 4 min.

Israel opfører sig iskoldt

Det, at Israel nu tilbyder palæstinenserne deres egen stat, er grotesk at høre
Debat
8. april 2002

Mellemøsten
Humanistisk Forum mod Besættelse og Tortur, har i annoncer rettet mod ’Alle Israels venner’ gjort opmærksom på en række frygtindgydende sammenfald mellem den ekstreme zionisme, der praktiseres i Israel i dag, og den ekstremisme nationalsocialismen udviklede sig til i Tyskland.
I Israel er den oprindelige, nok så fascinerende og idealistiske zionisme de senere år slået over i en ren fascistisk gren af zionismen, den såkaldte revisionistiske zionisme der opstod i 30’erne. Målet var en ’raceren’ stat, hvor det palæstinensiske befolkningselement, der udgjorde flertallet af befolkningen, skulle udryddes på den ene eller anden måde.
Selvfølgelig kan man opfatte annoncen som en advarsel mod nazismens metamorfose i al dennes løssluppenhed, men i annoncen er der helt lagt op til selvrefleksion. Intet sted optræder ordet ’nazisme’ eller andre ’anklager’, som en ikke helt ligegyldig hr. Ivri påstår i Information.

Humane Hitler
Det er vigtigt, at det officielle Israel får et klart svar på de fire spørgsmål ambassaderåd Aviad Ivri (A. I.) har stillet den 27. marts. A.I. spørger:
»Hvordan kan det være at palæstinenserne stadig eksisterer? (når nu vi israelere er så uendeligt magtfulde).«
Hans spørgsmål kan kun tolkes på én måde: Seks mio. palæstinensere skal ned på knæ og takke for israelernes humane sindelag, fordi de, israelerne, ikke har udryddet dem, men givet dem lov til at leve, ’at eksistere’! A.I. kender ikke sin holocaust-historie. Dette var netop sådan, at Hitler opfattede sig selv som værende ’uhyre human’: Den 23 januar 1941 udtalte Hitler ved en middag hvor også Himmler og Heydrich var til stede: »Jøderne må ud af Europa. Når jeg tænker nærmere over det, så ser jeg, at jeg er uhyre human«.(Hitler’s Table Talks 1941-1944, London 1953). Dette var få måneder før ’Endlösung’ blev sat i værk!
A.I. spørger: »Hvordan kan det være, at israelerne er de første der tilbyder palæstinenserne en stat?« Spørgsmålet er stærkt tendentiøst og uden historiske referencerammer. FN gav palæstinenserne deres stat i 1947, men de jødiske terrorgrupper Haganah, Irgun og Sternbanden udæskede til krig ved at terrorisere, dræbe og voldtage i landdistrikterne. Hele landsbyer blev udraderet, som for eksempel Balad al- Shaykh og Deir Yassin.

Flirt med nazismen
Man bør huske at den jødiske terror allerede i 1942 flirtede med nazismen. Sternbanden henvendte sig da til det tyske udenrigsministerium og foreslog en alliance imod englænderne, idet ’der kunne være fælles interesser mellem oprettelsen af Europas ny orden efter det tyske koncept og de sande aspirationer hos det jødiske folk’.(Citeret fra Odd Karsten Tveits Annas Hus, kapitel 37.) Israelerne vandt deres første erobringskrig ved vestlig hjælp, og palæstinenserne måtte igen se deres land halveret.

Vesten løb fra løfterne
Og før den tid, Ivri, ved De sikkert, at alle de arabiske lande var lovet deres frihed og suverænitet, fra Persien til Middelhavet, hvis man ville slutte sig til vestmagterne under både Første og Anden Verdenskrig. Vesten løb fra deres ord som altid, når der er fordele ved at bryde en aftale. Dette er Israel absolut ikke ene om.
. Det svarer til, at hvis Tyskland havde vundet Anden Verdenskrig, ville man storsindet ’tilbyde’ Danmark ’dets egen stat’ af et stykke af den dårligste jord på Sjælland, de ringeste 20 procent af Fyn og et par klitrækker i Vestjylland samt de mest øde områder nord for Limfjorden. Dertil en underskrift på på, at de 75 procent af befolkningen, der boede i flygtningelejre i vores nabolande, ikke måtte vende hjem.
A.I. spørger: »Hvordan kan det være at den palæstinensiske leder beordrer eller tillader en daglig terrorkampagne imod en hel befolkning?« Svaret er enkelt: Arafat har siddet i husarrest med israelske tanks og kampvogne få meter fra sin seng og sit bord. Israelske kamphelikoptere har svirret over Arafats hus. Hans politistyrke er sat ud af spillet, hans biler og helikoptere er smadret, hans tv-station og telekommunikationssystem er smadret og hans mobiltelefon er blevet aflyttet. Arafat har ikke været i stand til noget som helst. Det er ren paranoia at tro noget andet.
Selvmordsbomberne er en ganske naturlig og uundgåelig reaktion på Sharons politik.

Svar skyldig
A.I. spørger: »Hvordan kan det være, at villigheden til at gå på kompromis, og anskue virkeligheden realistisk kun forekommer på den israelske side?« Vi må blive A.I. svar skyldig.
Men der findes en historie om en gammel, afkræftet jøde som en flok bøller havde pint og tortureret i årevis. De havde taget hans hus. Taget hans kvæg og alt, hvad han ejede undtagen to høns. Den ene lagde et æg hver dag, den anden var blevet for gammel til at lægge æg.
Nu var det sådan, at bøllerne grumme gerne ville have den høne, der lagde æg. Så skulle de nok lade ham være i fred, sagde de.
Men hver gang de prøvede at stjæle netop den høne, gik den gamle fuldstændig i flint. Han spruttede og hvæsede og prøvede at bide fingrene af disse durkdrevne tyveknægte.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her