Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
24. april 2002


Ingen undskyldninger, tak
18. APRIL – Danske jøder: Undsig Israels brutalitet i Palæstina.
Hvilken undskyldning kan der findes for at overfalde ambulancer og forhindre lægers arbejde?
Danske palæstinensere: Undsig selvmordsbomberne Israel.
Hvilken undskyldning kan der findes for at sprede død og rædsel blandt civile?
’Konflikten har dybe storpolitiske rødder’. – Nåh.
’Konflikten kan kun løses under hensyntagen til den komplicerede forhistorie’. – Nåh.
Både jøder og palæstinensere græder, når deres børn dør.
Danske jøder og palæstinensere: Tag ansvar. Vis mod.
Og så ingen undskyldninger, tak.

Stefan Frello
Køgevej 68, 4000 Roskilde

Sæt Tyrkiet på EU’s terrorliste
18. APRIL – Fogh Rasmussen, har netop udtalt at den kurdiske organisation PKK skal med på EU’s terrorliste. Dette til trods for at PKK i nu over to år har indstillet al form for væbnet kamp i Tyrkiet. Hvad statsministeren ikke forholder sig til, er Tyrkiets forsatte krænkelser af selv de mest basale menneskerettigheder. Der er stadig et totalt forbud mod at bruge det kurdiske sprog offentligt, og det tyrkiske regime slår hårdt ned på enhver form for krav om mere selvbestemmelse til kurderne. Selv om det kurdiske mindretal i Tyrkiet udgør cirka 25 procent af befolkningen. Også tortur er hverdagskost i Tyrkiet. Man behøver bare at slå op på Amnesty International og Human Rigths Watch’ årsrapporter, for at læse om hvordan Tyrkiets mange tusinde politiske fanger systematisk tortureres i fængslerne. Ligesom man kan læse om de mange fanger der ’forsvinder’ i militærets og politiets varetægt. P.t sultestrejker hundredevis af politiske fanger i landets fængsler, uden at det dog har fået den danske regering til, at ryste på hånden.
Derfor må man med rette spørge om ikke den statsterrorisme, som det tyrkiske regime udøver, burde give landet en plads på en terrorliste. For den danske regering tror vel på, at Amnesty International og Human Rigths Watch er objektive organisationer. Eller bryder regeringen sig stadigvæk ikke om smagsdommere, der bare er ude på, at ødelægge Danmarks gode forhold til NATO-alliancepartneren Tyrkiet?

Lars Rasmussen
formand for SF’s Ungdom
Nærumgade 3, KBH. N

To slags besættelser
17. APRIL – Før Hanne Jakobsen fra Morud, 17. april, kører videre, bør hun lige huske på, at der er stor forskel på besættelser.
Vi blev som komplet uskyldige besat i 1940 af det angribende Hitlertyskland.
I ’48, ’67, ’73 og nu er det de angribende arabere, som kommer for at lave et nyt Holocaust, der blev/bliver besat

Kristian Sand
Torvegade 132 B, 6700 Esbjerg

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her