Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
12. april 2002


Menneskerettigheder
Kan Søren Krarup og Peter Kemp benægte, at vi kun er personer i kraft af, at vi har rettigheder og dermed pligter?

Åge Jensen, Ringgade 135A, Sønderborg

Energi i fare
4. APRIL – Med regeringens nedskæringer er al støtte til International Network for Sustainable Energy (INFORSE) stoppet pr. 1. januar i år. Netværket, hvis 135 medlemmer er folkelige organisationer fra hele verden, har hidtil fået støtte gennem Forum for Energi og Udvikling, som var på regeringens dødsliste fra 11. januar. Kun et år tidligere blev Forum for Energi og Udvikling vurderet så positivt, at bevillingerne blev øget, og det var ikke fremme i valgkampen at de nuværende regeringspartier skulle have andre planer.
En sådan omprioritering af støtte til internationale aktiviteter blandt NGO’er er uhørt, og forundrer vore kontakter verden over. Det harmonerer slet ikke med regeringens meldinger om, at folkelige initiativer skal være drivkraft for miljøforbedringer.
Vi får mange positive reaktioner og regner med, at INFORSE kan fortsætte med anden finansiering, hvis vi kunne få støtte til kerneaktiviteterne to år mere.
Den nuværende situation, hvor tilskuddet reelt er stoppet med tilbagevirkende kraft, giver de dårligst tænkelige muligheder for at fortsætte. Derfor opfordrer vi økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen til at genoverveje beslutningen, så vi kan få en reel chance for at fortsætte.

Gunnar Boye Olesen
Gl.Kirkevej 72, Hjortshøj

Dømt til at tabe
5. APRIL – Et folk, der bruger selvmordsbombere og kamikazepiloter dømmer på forhånd sig selv til at tabe enhver krig. For at begå et selvmordsattantat er som at brække sig i ansigtet på sin skaber.
Islam fortsætter sin stolte tradition for løgn, mord og blasfemi. Men en dag får det ende. Hold derfor ud, I, der lider under ondskabens hærgen

Frans Kr. Mikkelsen
Slotsherrensvej 3, Vanløse

Bosniakker
8. APRIL – I det fine Libération-interview med Paul Garde (6.-7. april) har Informations red. indføjet en parentes i sætningen: »Og før krigen kunne serbere, kroater og bosniakker (serbokroatisk talende muslimer, red.) udmærket leve i tæt integration.«
Det er rent sludder. Informations red. skylder læserne en bedre forklaring på, hvem ’bosniakkerne’ er.

Durdica Z. Sørensen
Via Bolognese 26, Firenze, Italien

SVAR: Tilføjelsen stammer fra Libérations red., ikke Information. Vi har intet at indvende mod forklaringen, omend den er kortfattet.
Red.

Havnen tilbage til københavnerne
10. APRIL – Det var godt og rigtigt med en så klar dom i Østre Landsret den 10. april, hvor Københavns Havn ikke fik medhold i påstanden om, at de værdifulde (et par milliarder) og samfundsskabte havnerealer tilhører 'selskabet' , der har optrådt som en privat selvejende institution siden 1913! Vi må nu håbe, at Københavns Kommune får gennemført den længe (siden 1987) ønskede overordnede helhedsplan for området.

Birk Keller
Wesselsgade 10, Kbh. N

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her