Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

10. april 2002


Komplet tåbe
30. Marts – Replik til Peter Kemp. (Inf. den 30. marts).
Peter Kemp har ikke sat sig ind i mine påstande. Enhver, der har sat sig ind i mine påstande, vil opleve ham som en komplet tåbe.
Han er imidlertid en interessant illustration af at det folk tror på, virkelig er deres verden som de vil beskytte med alle midler – selv de værste dumheder.

Peter Zinkernagel
Fiolstræde 14, 4, 1171 K

Erhvervsafvikling eller udvikling
3. APRIL – Erhvervsminister Bendt Bendtsen har klart aflyst anlægstilskud til vedvarende energianlæg, såvel gamle som nye typer. Nye potentielle brancher drejer sig om små vindmøller, bølgekraft, brintanlæg, brændselsceller og solceller til strøm.
Ministeren siger, at vindkraft er sat godt i gang i Danmark, men glemmer at nævne, at det skete med tilskud til køberne for snart mange år siden. Det har givet en årlig eksport på 20 mia. kr og 20.000 beskæftigede. Ministeren siger endvidere, at der skal holdes en pause for udbygning med vedvarende energi, men udlandet holder ingen pauser og overtager gerne Danmarks markedsandel. Vi kan anbefale ministeren at indgå et bredt forlig henover den politiske midte for at sikre disse nye teknologier og brancher, for at undgå en senere genopretningspolitik, som vil reetablere en erhvervsvenlig politik på disse områder.
Det lykkedes for Danfoss og Velux at få ændret ministerens beslutning om at sløjfe anlægstilskud til solceller, men skyldes det, at det er store firmaer?
Erhvervslivet er fleksibelt og udogmatisk, og har intet imod offentlige tilskud til visionære formål. På ministerposten burde have været en erfaren erhvervsmand, og ikke en offentlig ansat lønmodtager, som kun kan byde på fordomme og gold ideologi.

Peter Rasmussen
Netværket for Vedvarende
Energi
Knasterhovvej 21, Svendborg

Jøden Jesus
4. APRIL – Finn Abrahamowich har i forbindelse med udgivelsen af sin bog om Jesus udtrykt håb om, at de kristne vil stoppe forfølgelsen af jøderne, hvis de erkender, at Jesus var jøde.
Nu er det jo sådan med de kristne, at de har forfulgt og udryddet samtlige af Europas oprindelige religioner. Da det var klaret, drog de udenlands og forfulgte og udryddede et vældigt antal religioner, hvor de kom frem.
Derudover har de forskellige retninger indenfor kristendommen bekriget hinanden med flid og grusomhed.
I det lys kan man undre sig over, hvorfor jøderne fik lov at beholde og udøve deres religion, og kun lejlighedsvist er blevet forfulgt.
Det kunne jo skyldes den kendsgerning, at den jødiske og kristne religion har fælles rødder, og at Jesus var jøde. Et faktum, de fleste kristne er fortrolige med.

Karen Grue
Prinsessegade 14, Kbh. K

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu