Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

8. april 2002


Rationel politik eller ej
25. MAR – Hvis der findes betingelser for at tale rationelt om politik er det naturligvis tåbeligt at ignorere dem i en livsfarlig situation,
Hvilke grunde har Information til at mene at der ikke findes betingelser for at tale rationelt om politik?

Peter Zinkernagel
Fiolstræde 14, 4, 1171 K

Socialdemokratiet må tænke nyt
28. MAR –Midt i forskrækkelsen over den helt nye politiske situation, Danmark er havnet i efter sidste valg, er der spændende ting at se frem til. Socialdemokratiet(S) og venstrefløjen er nødt til at tænke helt nye tanker. SF og Enhedslisten må forestille sig helt nye svar på, hvordan samfundet kan udvikle sig i en socialistisk retning. Hvordan kunne man forestille sig et moderne fremtidssamfund, hvor goder og muligheder var åbne for alle, og hvor ejendomsretten ikke er en forhindring. Der må gives nye bud på hvordan sagen kan gribes an, og findes disse bud frem, så skal venstrefløjen nok få vind i sejlene.
Ligeledes må S tænke nyt. Hvordan kombineres en veldreven stat med en solidarisk indsats for de små i samfundet. S er begyndt at snakke med Dansk Folkeparti, og det er også interessant. For der findes mange af S’ gamle kernevælgere. Måske vil disse partier engang kunne samarbejde, hvem ved. Og S må så sandelig lægge al pamperi og kammerateri bag sig, hvis de skal have en fremtid.

Michael Kongstad Nielsen,
Virum Stationsvej 144 B
2830 Virum

Hurra for Fogh!
3. APRIL – Hatten af for vor statsminister, der holder hovedet koldt i mediernes ensidige rasen mod Israel. Da USA gik på jagt i Afghanistan efter bagmændene for det uhyrlige massemord på civile i World Trade Center, lød der bragende klapsalver fra FN, EU og hele verdensopinonen. Nu går Israel på jagt i selvstyreområderne efter bagmændene for de uhyrlige selvmordsbomber mod civile overalt i landet, og straks lyder der ramaskrig og fordømmelse fra FN, EU og hele verdensopinionen. Det er udtryk for politisk dobbeltmoral.
Her gør det Danmark ære, at vi ikke bare hyler med i dette hykleriske kor – Fogh Rasmussen har vist sig som et mandfolk, der kan se med begge øjne og derfor kan se det rimelige i, at Israel får fanget de skyldige bag massakrerne. Hvor er det velgørende!

Uffe Nissen,
Præstevangen 3 B-5,
Birkerød

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu