Læsetid: 1 min.

At de orker, de aser

Vikingernes efterkommere faldt klart igennem
Debat
29. april 2002

Religiøse penge
Danmarks oprindelige religion, ase-troen, kan ikke godkendes af staten – repræsenteret ved »Udvalget vedrørende Trossamfund«. Et udvalg der af uransagelige grunde ikke er blevet nedlagt af den slankeglade statsminister. Udvalgets eksistens forekommer mindst ligeså berettiget som ’Rådet for større flyvesikkerhed blandt trækfugle’.
Udvalget skal godkende religioner; og den godkendelse medfører så retten til blandt andet skattefrihed og andre privilegier – f.eks. retten til at vie medlemmerne af den på gældende religion. Et af kravene til godkendelse er en stram organisationsstruktur. Hér faldt vikingernes efterkommere klart igennem. De var for langhårede og uorganiserede. Udvalget var ikke interesseret i at vide hvor mange liter økologisk skummetmælk, der skulle ofres til de nordiske guder. Udvalget ville vide hvem der var formand og kassér før der kunne gives skattefrihed (læs statsstøtte).
Det er ligemeget om den religiøse forenings overhoveder er tilhængere af stening og dødsstraf, er under anklage for sexmisbrug eller forsøger at forhindre medlemmerne i at modtage blodtransfusioner.

Sikrer stabilitet
Derfor kan Sai Baba, Ali Baba og Baba Paba få støtte men ikke Odin & Thor. Max Weber fik ret i sin profeti om »Bureaukratiets Jernbur«, som breder sig til alle livets forhold. Organisering er blevet en værdi i sig selv – fordi det sikrer forudsigelighed og stabilitet. Staten koopterer de religiøse retninger, og bidrager på den måde til – over tid – at trække de værste stødtænder ud.
Kære asedyrkere. Opgiv at blive anerkendt, hvis I vil være jer selv bekendt. I kommer bare i dårligt selskab. Stol i stedet på medlemmernes frivillige bidrag – og undgå statens hykleriske omklamring.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her