Læsetid: 1 min.

Information elsker islam

Fra modstandsavis til islamisk hoforgan
3. maj 2002

Religiøst
Engang var Information en hæderlig modstandsavis, i dag er den islamisternes hoforgan. Med faste kommentatorer som Mona Sheikh fra den islamistiske organisation Minhaj ul-Quran og Omar Shah, der formår at klassificere enhver kritik af islam som racisme og snævertsynethed og med ukritiske og medfølende artikler om stenings-begejstrede danske imamer, går ingen reaktionære kræfter galt i byen her.
Det topper med Ulrikke Moustgaards artikel den 27.-28. april. Her portrætteres Hizb ut-Tahrir-bevægelsen (HUT) under overskriften ’De forfulgte’. Kilderne er enten bevægelsen selv eller forskellige folk fra anti-islamofobiske centre m.m.
Denne ’ikke voldelige bevægelse’ har i årevis bl.a. udspredt jødehad på sine hjemmesider. Måske er det andre end HUT, der sørger for, at vi igen i Europas midte oplever afbrændinger af synagoger, og at jøder ikke trygt kan færdes på gaden. Hvem er de mest skyldige? De, der på skrift opfordrer til drab eller de, der begår et? Ikke med et ord beskriver artiklen, at hvis bevægelsen nogensinde får magt som den har agt, uddriver den alle shia-muslimer fra Centralasien og gør kvinderne her til andenrangsborgere. Herom og meget mere kan man læse i den verdensberømte og anerkendte pakistanske journalist Ahmed Rashids seneste bog, Jihad The rise of Militant Islam in Central Asia. Rashid påpeger i bogen, at bevægelsen synes at have gode forbindelser til Al-Qaeda netværket.
I artiklen en slipper en kilde af sted med at sige, at her er der vist kun 40 medlemmer tilbage. Rashid derimod fortæller om, hvordan HUT sidste år kunne holde et gigantisk stormøde i Londons dok-område, med bederum, handicap-faciliteter, bogcafé og meget mere. Bevægelsens tilhængere kom i specielle busser fra hele Storbritannien.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu